“Kitap ve çay bizden, okumak sizden”

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Ders çalışan öğrencilere, ücretsiz çay hizmeti sunulacak.

584

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, öğrencilere destek olmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Kütüphanede, ders çalışan öğrenciler için ücretsiz çay hizmeti sunulacak. Kütüphane bugüne özel öğrencilere pişi ikramında bulundu. Öğrenciler bu ikramlardan dolayı moral bulduklarını belirterek teşekkürlerini sundu.

“Huzur bulacakları bir mekân olacak”

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Ünal, yaptıkları çalışmaları anlatırken “Öğrencilerimiz için ders çalışırken dinlenebilecekleri, stresten uzaklaşabilecekleri bir bahçe alanı inşa ettik. Burada çaylarını içerek hem rahatlayacak hem de motivasyonlarını artıracaklar. Çanakkale ruhu, vatan sevgisi ve millet bilinciyle yetişen gençlerimiz için bu kütüphane, sadece bir ders çalışma yeri değil, aynı zamanda huzur bulacakları bir mekân olacak” ifadelerine yer verdi.

Öğrencilere destekler devam edecek

Ünal, hava şartlarına göre kış aylarına kadar bu hizmetin hafta içi her gün devam edeceğini ifade etti. Zaman zaman çeşitli ücretsiz ikramların da yapılacağını söyleyen Ünal, imkanlar dahilinde kışlık bir bölüm oluşturmayı planladıklarını ifade etti. Çanakkale halkına kültür, sanat ve eğitime verdikleri destek için teşekkür eden Ünal, bu projenin vatandaşların kütüphaneye ilgisini artıracağını vurguladı. “Kitap ve çay bizden, okumak sizden” sloganıyla tüm halkı kütüphaneye davet eden Ünal, buna benzer çeşitli projelerin devam edeceğini belirtti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş