havadurum

Kitap kurtlarına ödül

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi’nin 2023-2024 döneminde en çok kitap okuyan üyeleri Ali Çınar Büyükerol ve Hasan Efe Bektaş oldu.

366

Gerek atölye ve etkinlik programları gerekse çocuklara yönelik sunduğu kütüphane hizmetiyle kentimizin genç nüfusunun yetişmesinde katkı sunmayı amaçlayan Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi’nin 2023-2024 döneminde en çok kitap okuyan üyelerini belirlendi.

Üyesi olan 2703 çocuk ve ebeveynin faydalandığı, bütün çocuklara herhangi bir atölye programına devam etme şartı aranmaksızın kütüphane ve ödünç kitap hizmeti sunan Çocuk Kültür Evi Kütüphanesi, 4000 üzerinde kitap ve görsel işitsel materyal kapasitesi ile çocukları nitelikli çocuk edebiyatı eserleriyle buluşturmayı 2023-2024 döneminde de sürdürdü. 2023-2024 dönemi boyunca toplam 1475 ödünç kitap işlemi gerçekleştirilen kütüphanenin bu yıl en çok kitap okuyan üyeleri Ali Çınar Büyükerol ve Hasan Efe Bektaş oldu.

Dönem boyunca istikrarlı bir biçimde ödünç kitap almayı sürdüren kitap kurtları, Çocuk Kültür Evi “Yıl Sonu Buluşmaları” etkinliğinde sahneye davet edildi. Heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunan minik kitap kurtlarına Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan kitap setleri ile “Yılın Kitap Kurdu” belgeleri, Çocuk Kültür Evi koordinatörü Evren Aldoğan ve Çocuk Kültür Evi kütüphane sorumlusu Gözde Kök tarafından takdim edildi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş