havadurum

Kırkpınar Sevgisiyle Büyüyen Genç Yetenek Eylem Engin, Şampiyonluk İçin Mindere Odaklanıyor

Kırkpınar sevgisiyle büyüyen genç milli güreşçi Eylem Engin, minder güreşinde hedeflerine odaklanarak şampiyonluk yolunda ilerliyor.

1474

Edirne'nin Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne olan derin ilgi ve sevgi, genç milli güreşçi Eylem Engin'i güreşe adım atmaya yönlendirdi. Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin köyünde yaşayan 15 yaşındaki Eylem Engin, Kırkpınar atmosferinin etkisiyle milli güreşe olan ilgisini keşfetti. Her yıl dedesiyle birlikte Kırkpınar'a gelip güreşleri izleyen Engin, bu heyecanlı ortamın güreşe olan ilgisini ateşlediğini belirtiyor. "Sabah erken saatte dedemle köyden çıkarak Edirne'ye Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye geliyorduk. O atmosfer beni çok heyecanlandırdı. Güreşe bu şekilde ilgi duydum. Benim de favorim başpehlivan İsmail Balaban. Onunla büyüdüm diyebilirim." diyor.

Kadınlar İçin Minder Güreşi Seçimi

Kadınlar için yağlı güreş müsabakalarının olmaması nedeniyle Eylem Engin, minder güreşi dalına yönelmiştir. Engin, ailesinin ve özellikle dedesinin desteği sayesinde güreşe tutunduğunu ve dedesinin geçen yıl vefat ettiğini söylüyor. Genç sporcu, dedesinin emeğini unutmadığını ve Dünya Güreş Şampiyonası'nda kazandığı madalyayı ona adadığını ifade ediyor. Engin, hedeflerinin önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Şampiyonası ve 2028 Olimpiyatları'nda şampiyonluk olduğunu belirtiyor.

Antrenör Ergül'ün Değerlendirmesi

Eylem Engin'in antrenörü Tamer Ergül, genç sporcuyla ilkokul yıllarında tanıştığını ve güreşe olan yeteneğini fark ettiğini anlatıyor. Engin'in güreşe başlama sürecinde dedesinin büyük bir rolü olduğunu vurgulayan Ergül, dedenin her antrenman gününde torununu getirip beklediğini aktarıyor. Engül, dedesinin desteği sayesinde Eylem Engin'in güreşe tutunduğunu ve hedeflerinden sapmadan çalışmalarına devam ettiğini belirtiyor. Genç milli güreşçi Eylem Engin, Kırkpınar'ın eşsiz atmosferiyle büyüyüp güreşe olan tutkusunu keşfetti. Kadınlar için yağlı güreş müsabakalarının olmamasına rağmen minder güreşinde hedeflerine azimle yürüyen Engin, dedesinin desteğini her zaman hatırlayarak büyük bir kararlılıkla kariyerine yön veriyor. (AA)

Paylaş