havadurum

Kirazdan Reçel Olur mu? Mevsimin En Taze Kiraz Reçeli Tarifleri

Kirazdan Reçel Olur mu? Kiraz reçeli ile nefis bir kek veya dondurma yapabilirsiniz. Kirazdan reçel olur mu? Mevsimin en taze reçel tarifleri için okumaya devam edin.

1068

Kiraz, yaz meyvelerinin en sevilenlerinden biri. Hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketebileceğiniz bu lezzetli meyve, reçel yapımında da çok tercih ediliyor. Peki kirazdan reçel olur mu? Kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçeli yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İşte sizin için hazırladığımız kiraz reçeli ile ilgili her şey.

Kirazdan Reçel Olur mu?

Kirazdan reçel olur mu sorusunun cevabı evet. Kiraz, reçel yapımına oldukça uygun bir meyve. Hem renkli hem de aromalı bir reçel elde etmek için kirazı tercih edebilirsiniz. Kiraz reçeli yapmak için kirazın çeşidine göre farklı yöntemler izleyebilirsiniz. Örneğin beyaz kirazdan reçel yapmak için kirazların çekirdeklerini çıkarmadan kullanabilirsiniz. Kırmızı kirazdan reçel yapmak için ise kirazların çekirdeklerini ayıklamak daha iyi olacaktır. Kiraz reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kirazları şekerle bir gece bekletmektir. Böylece kirazlar suyunu salacak ve daha kıvamlı bir reçel elde edeceksiniz.

Kiraz Reçeli Tarifi

Kiraz reçeli yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

• 1,5 kilogram kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)

• 1 kilogram toz şeker

• 1 adet limonun suyu

• 1 çay kaşığı tereyağı (opsiyonel)

Kiraz reçeli yapmak için izlemeniz gereken adımlar şöyle:

• Kirazların çekirdeklerini ve saplarını ayıklayıp iyice yıkayın ve kurulayın.

• Kuruladığınız kirazları tencereye alın ve ölçülü şekeri ilave edip bir gece bekletin.

• Suyunu salan ve şekerle bütünleşen kirazları kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya başlayın.

• Ara sıra karıştıra karıştıra homojen pişirme sağlayın ve kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın.

• Bu aşamada tereyağını ilave edebilirsiniz. Tereyağı ilave etmek daha özlü reçeller elde etmenize yaradığı gibi kaynarken oluşacak köpükleri de engelleyecektir.

• Limon suyunu bu aşamada ekleyin ve limondan sonra 2-3 dakika daha kaynatarak altını kapatın.

• Sıcakken kavanozlara alın ve kapaklarını kapatıp ters çevirin.

• Ertesi gün güneşten uzak bir yerde muhafaza etmek üzere kaldırın.

İşte bu kadar, afiyetler olsun.

Kiraz Reçeli ile Yapabileceğiniz Farklı Tarifler

Kiraz reçeli ile sadece kahvaltılarda değil, farklı tariflerde de kullanabilirsiniz. Örneğin, kiraz reçeli ile nefis bir kek yapabilirsiniz. Bunun için kek hamurunu hazırladıktan sonra içine bir miktar kiraz reçeli ekleyip karıştırın. Sonra yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.

Bir başka seçenek de kiraz reçeli ile dondurma yapmak. Bunun için sade dondurmayı bir kaba alın ve mikserde çırpın. Sonra içine kiraz reçeli ekleyip tekrar çırpın. Karışımı dondurucuya koyun ve ara sıra karıştırarak dondurun. Dondurmanız hazır olduğunda servis edin.(Saim Tunçman)

Paylaş