havadurum

Kestane satışları düşüşe geçti! Fiyat pahalılığı en büyük etken…

Kestane, kış mevsiminde sobaların üzerinde pişen görüntüsüyle dikkat çeken ürünlerden bir tanesi. Sıcağı sıcağına tüketilen kestanenin ise bu sene satışı düşüşe geçti.

1659

Kış mevsiminin en vazgeçilmezlerinden biri de kestane… Sobaların üzerinde pişirilen kestane görüntüsü, maziyi hatırlatırken kebabı ve şekeri yapılan kestane tezgahları süslemeye devam ediyor. Kentliler, kestaneyi alarak kestane şekeri, kestane kebabı olarak tüketiyor. Haşlandıktan sonra ağdanın içine atılarak kestane şekeri olarak tüketilen kestane Pazar tezgahlarında sık görülür hale geldi. Vatandaşlara maziyi hatırlatmasının yanında tadıyla da dikkat çeken kestanenin satışı ise oldukça düşük. Kilosu 150 TL’den başlayan fiyatlar ise 200 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Satışların düşük olması dikkat çekiyor

Gerek fiyat pahalılığından, gerek ihracattan dolayı fiyat yükselirken kent sakinlerinin ilgisi azalıyor. Ayrıca kestanenin şoklama usulüyle yapılıyor olmasından dolayı vatandaşlar kestane alırken kararsız kalıyor. Pazar esnafı bu yıl ilginin düşük olduğunu belirtirken, çoğu ürünün de çöpe gittiğinden bahsetti. Esnaf “Aydın gibi çevre illerden geldiği için satışlar düşüyor. Vatandaşlar ürünler şoklama olduğu için almak istemiyor, pahalı geliyor. Ürünler çöpe gidiyor…” ifadelerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş