havadurum

Kerem Aktürkoğlu Kimdir? İşte Kerem Aktürkoğlu Hakkında Merak Edilenler…

Galatasaray ve Milli Takımın başarılı sol kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu’nun futbol hayatı ve kişisel bilgilerini merak edenler için hazırladığımız bu makalede, Kerem Aktürkoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda forma giydi? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

9801

Galatasaray ve Milli Takımın başarılı sol kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, futbol hayatı ve kişisel bilgileriyle merak ediliyor. Peki, Kerem Aktürkoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda forma giydi? İşte Kerem Aktürkoğlu’nun biyografisi ve kariyeri…

Kerem Aktürkoğlu kimdir?

Kerem Aktürkoğlu, 21 Ekim 1998 yılında İzmit’te dünyaya geldi. Asıl adı Muhammed Kerem Aktürkoğlu olan genç futbolcu, sol kanat mevkiinde oynayan Türk millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Galatasaray’da forma giymektedir.

Futbol Kariyeri

Futbola 2011 yılı sonunda Gölcükspor altyapısına girerek başladı. Burada 2013 yılına kadar kalan Aktürkoğlu daha sonra Hisareynspor’a katılmıştır. 2014 yılı sonunda Medipol Başakşehir altyapısına geçmiş, 2015’te profesyonel sözleşme imzalamıştır.

Başakşehir’den 2016 yılında kiralık olarak Bodrumspor’a giden Aktürkoğlu, burada 27 maça çıkıp 4 gol attı. 2018 yılında takımdan ayrılarak bedelsiz olarak Karacabey Belediyespor’a transfer oldu. Bu takımda da 34 maçta forma giyip 2 gol kaydetti.

2019-2020 sezonunda bedelsiz olarak Erzincanspor’a giden Aktürkoğlu, burada parladı. 28 lig maçında toplamda 17 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca bir de asist yaptı.

2020-2021 sezonunda ise Galatasaray’a transfer oldu. Sarı-kırmızılı takımda ilk sezonunda 24 lig maçında 7 gol atarak önemli bir katkı sağladı. Ayrıca 3 de asist yaptı.

2021-2022 sezonunda da Galatasaray’da devam eden Aktürkoğlu, şu ana kadar 8 lig maçında 3 gol atarak formunu sürdürdü. Ayrıca bir de asist yaptı.

Milli Takım Kariyeri

Kerem Aktürkoğlu, milli takım formasını ilk kez 2021 yılında giydi. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Hollanda ile oynadığı Dünya Kupası Elemeleri maçında sonradan oyuna dahil oldu.

Aktürkoğlu, milli takım formasını şu ana kadar 7 kez giydi ve 2 gol attı. Bu gollerden birini Letonya’ya karşı Dünya Kupası Elemeleri’nde, diğerini ise Cezayir’e karşı hazırlık maçında kaydetti.

(Saim Tunçman)

Paylaş