Kepez Meclisi’nde Enver Paşa önergesi reddedildi… Ülkü Ocakları tepki gösterdi

Çanakkale Ülkü Ocakları, Kepez Belediyesi'nde Enver Paşa'nın adının yaşatılmasına yönelik önergenin reddedilmesine sert tepki gösterdi.

620

Çanakkale Merkez'e bağlı Kepez Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısında, AK Parti Meclis Üyesi Erkan Kürşat Ertürk, Enver Paşa’nın adının ilçede yaşatılmasına dair bir önerge verdi. Anakkale OLAY Gazetesi’nden Sevi Gözay Uğurlu’nun haberine göre; Ertürk’ün önergesi, oy çokluğu ile reddedildi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çanakkale İl Başkanı Baturhan Kaya, önergenin reddedilmesine tepki göstererek, “Vatandaşlarımızın takdiri ile seçilen meclis üyelerinin içinde bulunduğu tarihi cehalet de bizi hüsrana ve şaşkınlığa uğratmıştır.” dedi.

Kaya’nın konuya ilişkin açıklamasında, “Çanakkale Merkeze bağlı Kepez Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında Hürriyet Kahramanı, Edirne Fatihi, Trablusgarp Direnişi’nin Lideri, Çanakkale Zaferi esnasında Türk Ordularının Başkumandanvekili, Şehit Enver Paşa’nın adının Kepez’de yaşatılmasına dair bir Meclis Üyesi tarafından önerge verilmiştir. Lakin verilen önerge Enver Paşa’nın ‘Tarihte kötü olaylar yaşattığı’ gerekçesi ve iftirasıyla CHP’li meclis üyelerinin oyları ile reddedilmiştir. CHP’nin tarihe ve millete yararlı bir iş yapmasını beklemiyorduk ancak vatandaşlarımızın takdiri ile seçilen meclis üyelerinin içinde bulunduğu tarihi cehalet de bizi hüsrana ve şaşkınlığa uğratmıştır. Ülkemizin en büyük beldesi olan Kepez’de yıllardır belediye hizmeti yürüttüğünü zanneden ve bir belediyenin en önemli iki görevi yol ve su sorununa dahi çözüm bul(a)mayan CHP’li meclis üyeleri, belediyecilikten anlamadığı gibi tarih konusunda da maalesef sınıfta kalmıştır. 41 yıllık kısa ömrüne birçok fedakârlık ve kahramanlık sığdıran, bir Rus mitralyözüne yalınkılıç at sürerek şehadete varan Kahraman Enver Paşa’yı ‘kötü olaylar yaşattı’ gibi bir suçla itham etmek akıl için sefalet, tarih için cehaletten başka bir şey değildir. CHP’li arkadaşları uyarıyoruz; Şanlı Türk Tarihi söz konusu olduğunda, bile bile cehaletin sonucu ihanettir.” ifadeleri yer aldı.

“Seve seve eğitim verebiliriz”

Kaya, “Enver Paşa vatanseverliğinin zekâtını verse yedi sülalesi vatansever olacak kişilerin Enver Paşa’ya dil uzatması, biz Ülkücü Türk Gençlerini güldürmüştür. Belediye Meclisi’ndeki söz sahiplerinin cehaleti gözler önüne serildiğinden ‘Bu belediye kimlere emanet?’ düşüncesinden derin bir hayal kırıklığı yaşatmıştır. Kepez’in CHP’li belediye başkanına tavsiyemiz; kendisini, kadrosunu ve Atatürk’ün partisi CHP’yi bu duruma düşüren meclis üyelerini derhal yanından uzaklaştırmasıdır. Eğer bu meclis üyesi arkadaşlar tarihe meraklılar ise Mustafa Kemal Atatürk ve Enver Paşa’nın hayatı başta olmak üzere Türk büyüklerinin hayatlarını iyice incelemeli, teferruatlı bir Türk tarihi eğitiminden geçmelidirler. Ülkü Ocakları Çanakkale İl Başkanlığı olarak bu eğitimi seve seve vereceğimizi belirtmek istiyor, ilgili meclis üyelerinin içinde bulunduğu acziyet ve cehaletten utanmalarını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş