havadurum

Kendi kendini kaçırdı! Birde üstüne fidye istedi!

Çorlu ilçesinde yaşanan olayda, kayıp olarak bildirilen bir kişinin kaçırılma numarası yaparak babasından 300 bin lira fidye istediği ortaya çıktı.

1578

Çorlu ilçesinde yaşanan olayda, kayıp olarak bildirilen bir kişinin aslında kendisini kaçırarak babasından fidye istediği ortaya çıktı. N.A adlı baba, bir süredir ulaşamadığı oğlu E.A için endişe duyarak Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu.

Ancak eve dönen baba N.A, oğlunun kaçırıldığına dair ve 300 bin lira fidye talep eden bir not buldu. Durumu hemen Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne bildiren baba, Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında fidye miktarını belirtilen adrese bırakmaya karar verdi.

Parayı istenen adrese bırakmak üzere harekete geçen baba, olay yerine gelen oğlu E.A'nın gözaltına alınmasıyla sonuçlandı. E.A, emniyetteki ifadesinde, babasının kayıp başvurusu için emniyete gittiği sırada, evden kaçarak kendisini kaçırılmış gibi gösterdiğini itiraf etti.

E.A'nın borçlarını ödeyemediği için bu planı gerçekleştirdiğini iddia ettiği belirtildi. Emniyet tarafından alınan ifadesinin ardından şüpheli, adliyeye sevk edildi ve nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.(Haber Merkezi)

Paylaş