havadurum

Kenan Yıldız Kimdir? Juventus'un Milli Yıldızı Hakkında Bilinmeyenler

Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız, son haftalarda attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Serie A'da Frosinone karşısında attığı golle Juventus tarihinin en genç yabancı golcüsü olan Kenan Yıldız, aynı zamanda Türk milli takımının da yeni umudu. Peki Kenan Yıldız kimdir, nereli, kaç yaşında? Kenan Yıldız'ın kariyeri nasıl başladı ve hangi takımlarda oynadı? İşte Kenan Yıldız hakkında merak edilenler...

8448

Serie A’da Juventus’un yeni yıldızı Kenan Yıldız, Türk asıllı bir futbolcu olmasının yanı sıra, birçok rekorun da sahibi. Bayern Münih altyapısından yetişen Kenan Yıldız, Juventus tarihinin en genç yabancı golcüsü oldu. Ayrıca, Türk milli takımının da yeni umudu olan Kenan Yıldız, Almanya’ya karşı attığı golle de Türkiye’yi sevince boğdu.

- Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 yılında Almanya'nın Regensburg şehrinde doğmuş Türk futbolcudur. Orta saha pozisyonunda oynamaktadır.
- Kenan Yıldız, Bayern Münih altyapısından yetişmiş ve 2022 yılında Juventus'a transfer olmuştur.
- Kenan Yıldız, Türkiye A milli takımı formasıyla ilk golünü Almanya'ya karşı atmıştır.

Kenan Yıldız Kimdir?

Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 yılında Almanya'nın Regensburg şehrinde doğmuştur. Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Kenan Yıldız, futbola doğduğu şehrin takımı olan Jahn Regensburg'un akademisinde başlamıştır. İki yıl boyunca Jahn Regensburg altyapısında oynayan Kenan Yıldız, 2012 yılında Bayern Münih'in altyapısına transfer olmuştur.

Bayern Münih'in altyapısında 10 yıl boyunca forma giyen Kenan Yıldız, alt yaş kategorilerinde takım kaptanlığı yapmış ve Bayern Münih 19 Yaş Altı takımına kadar yükselmiştir. Altyapıda toplamda 20 maça çıkan Kenan Yıldız, 6 gol ve 8 asistlik performans sergilemiştir. Bayern Münih ile sözleşmesi Temmuz 2022'de sona eren Kenan Yıldız, yeni sözleşme imzalamamış ve Juventus ile anlaşmıştır.

Kenan Yıldız'ın Juventus Kariyeri

Kenan Yıldız, 12 Temmuz 2022'de Juventus ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır . Juventus formasıyla ilk maçına İtalya Kupası'nda Salernitana karşısında çıkan Kenan Yıldız, maçın yıldızı olmuş ve 2 gol 1 asistlik bir performans göstermiştir. Kenan Yıldız, Serie A'da ise ilk golünü Frosinone karşısında atmıştır. Bu golle Kenan Yıldız, Juventus tarihinin en genç yabancı golcüsü olmuştur. Kenan Yıldız, Juventus formasıyla şu ana kadar 9 maçta 2 gol ve 1 asist üretmiştir.

Kenan Yıldız'ın Milli Takım Kariyeri

Kenan Yıldız, Türkiye U17 ve Türkiye U21 milli takımlarının formalarını giymiştir. Kenan Yıldız, Türkiye U17 takımıyla 10 maçta 3 gol, Türkiye U21 takımıyla ise 7 maçta 2 gol atmıştır. Kenan Yıldız, Ekim 2023'te, Hırvatistan ve Letonya'ya karşı oynanacak UEFA Euro 2024 eleme maçları için Türkiye A milli takımına çağrılmıştır . Kenan Yıldız, Hırvatistan karşısında 86. dakikada oyuna girerek ilk A milli maçına çıkmıştır. Kenan Yıldız, ilk A milli golünü ise Almanya'ya karşı atmıştır. Berlin'de oynanan hazırlık maçında Kenan Yıldız, Türkiye'nin 3-2 kazandığı maçta son golü kaydetmiştir. Kenan Yıldız, Türkiye A milli takımıyla şu ana kadar 3 maçta 1 gol atmıştır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş