havadurum

Kazı alanlarına gezi programları başladı

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri ile ziyarete açık kazı alanlarını içeren gezi programları başladı.

1769

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) iş birliğinde, Çanakkale’de hizmet veren turizm işletmeleri çalışanlarına yönelik, Troya Müzesi olmak üzere kentin sınırları içinde yer yalan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri ile ziyarete açık kazı alanlarını kapsayan gezi programı planlamaları başlatıldı.

İlk rota; Troya Müzesi

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen müze ve ören yerleri ile ziyarete açık kazı alanlarını içeren gezi programları kapsamında, kente gelen misafirlerle ilk ve doğrudan temas kuran turizm sektörü personelinin, Çanakkale'nin kültürel değerlerine yönelik farkındalığın arttırılması ve şehrin tanıtımı noktasında doğru bilgi aktarımı sağlaması amaçlanıyor. Bu geziler kapsamında turizm sektörü çalışanlarına yönelik ilk etap gezi Troya Müzesi oldu.

(Esra Güller)

Paylaş