havadurum

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği “Tüm yaşam savunucuları yalnız değildir”

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, derneğe yönelik açılan davalara tepki göstermek için bir araya geldi.

761

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Bayramiç’te Kaymakamlık binası önünde bir araya geldi. Ekofest -2023’ün yasaklanmasına tepki göstermek amacıyla derneğin gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından Haksız yakalama işleminden kaynaklanan hak ihlalinin tespiti ve idare aleyhine tazminat talebi” ile Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açmış olduğu davanın duruşması düzenlenmesine tepki gösteren Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği “Dernek Başkanı Süheyla Doğan” yalnız değildir ifadelerini kullandı.

“Bu davalar bizi yıldırmayacak”

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Ekofest 2023’ün yasaklanmasının ardından basın açıklaması gerçekleştirilmişti. Düzenlenen basın açıklamasının ardından Dernek Başkanı Süheyla Doğan’a yönelik açılan “Haksız yakalama işleminden kaynaklanan hak ihlalinin tespiti ve idare aleyhine tazminat talebi” ile ilgili açılan dava için Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi önünde buluştu. Ekofest-2023’ün yasaklanması kararına karşı basın açıklaması düzenledikleri için yönetim kuruluna 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefetten dava açılmıştı. Bu süreçte ve daha öncesinde kendilerine açılan davalara yer veren Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, yaptığı açıklamada bu davaların kendilerini yıldırmayacağından bahsetti.

Kendilerine yönelik açılan davalar hakkında bilgi verildi

Daha öncesinde kendilerine açılan davalardan bahseden Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği “Geçtiğimiz günlerde Akbelen direnişine destek olmak amacıyla Akçay’da dövizlerle oturan, aralarında yönetim kurulu üyemiz Ömür İlgör’ün ve diğer üyelerimizin de olduğu arkadaşlarımız da Edremit Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrılmış ve kendilerine usulsüz bir şekilde “Yakalama ve serbest bırakma” tutanakları imzalatılmıştır. Yakın bir zaman önce de, Derneğimizin bileşeni olduğu Şahinderesi Kanyonu Dayanışması’nın temsilcileri hakkında da anayasal bir hak olan basın açıklaması nedeniyle soruşturma başlatılmıştır. İfadeye çağrılanlar arasında yönetim kurulu başkan yardımcımız Mehmet Akbulut da yer almaktadır. Yönetim kurulu üyelerimiz Seyhan Yüksek, Emine Çelik Adıgüzel, Esenay Hacıosmanoğlu, Filiz Ela Taşezen ve yönetim kurulu başkanımız Süheyla Doğan hakkında Ekofest yasağı ile ilgili basın açıklaması nedeniyle, 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefetten açılan davanın duruşması da 17 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Baskılar bizi yıldıramayacak”

Yapılan açıklamada konuşan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği “Ülkemizin her yanında yaşam savunucuları olarak çeşitli baskılara, kötü muameleye, göz altılara, tutuklanmalara maruz kalıyoruz. Baskılar bizi yıldıramayacak. Bizler, yaşamımızı, yaşam alanlarımızı, demokratik hak ve özgürlüklerimizi savunmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş