Kazdağı DKVK Derneğinden Agroekoloji paneli

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, “AGROEKOLOJİ: Kâfinin ve Makulün Dayanışmaz Çekimi” başlıklı panel ve Mustafa Alper Ülgen’in “Ekolojik Yaşam ve Kendini Bulma Sanatı: Doğaya Dönüş” kitabının imza etkinliğini düzenliyor.

661

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, 23 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Altınoluk Mahallesi Tekçam Caddesi Söğütlü İş Merkezi No:4 Kat:3 Edremit’te bulunan dernek merkezinde “AGROEKOLOJİ: Kâfinin ve Makulün Dayanışmaz Çekimi” başlıklı panel ve ardından da Dernek üyesi Mustafa Alper Ülgen’in “Ekolojik Yaşam ve Kendini Bulma Sanatı: Doğaya Dönüş” kitabı için imza etkinliği düzenliyor.

Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirme paylaşımında şu bilgiler yer aldı:

AGROEKOLOJİ: KAFİNİN VE MAKULUN DAYANILMAZ ÇEKİMİ

Tarladan tabağa eski bilgi yeni bilim...

Her şey geleceğe dair biraz mantıklı, koruyucu ve yenileyici bir yaklaşıma bakar. Yerel dayanışma da işin son noktası.

Moderatör:

Hasan Açanal (Yemek Kültürü Yazarı)

Uluslararası Zeytin Konseyi, T.C. Kültür Bakanlığı, Akdeniz Mutfakları Konservatuarı ve Slow Food adına Türkiye’de ve yurtdışında birçok yemek kültürü projesi ve etkinliği planladı ve yönetti. Konuyla ilgili kitaplar ve makaleler yazdı, TV programları üretti, konferanslar verdi. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün kuruluşuna katkı sağladı, “Yemek Kültürü ve Toplum”, “Gıda Politikaları”, “Gıda ve Medya” gibi dersleri oluşturdu ve verdi. Hasan Açanal halen 10Haber.net gazetesinde haftalık yemek kültürü köşesi yazmakta ve Slow Food ve Assos Vakfı adına gıda iletişim projeleri geliştirmekte.

Konuşmacılar:

Zerrin Çelik: Tarım Ekonomisi Derneği.

Tarım Ekonomistidir. Çeşitli kademelerde özel sektör ve kamu deneyimi bulunmaktadır. Halen Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarım Ekonomisi bölümünde görev yapmaktadır. Tarımsal yayım, tarım politikaları, kırsal kalkınma alternatif tarım gıda sistemleri ve iklim değişikliği çalışma konuları içerisinde yer almaktadır. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Tarım Ekonomisi Derneği yönetim kurulu üyesidir.

Mustafa Alper Ülgen: Bir Tohum Vakfı ve İda Slow Food kurucusu

Mustafa inşaat mühendisi, Aydın’dan Van’a geniş bir coğrafyada mesleğini yapmış, permakültür ve ekolojik mimariyi merkezine yerleştirince Çanakkale’ye yerleşmeyi seçmiş, Buğday Derneği üyeliğinin yanı sıra bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Mustafa aynı zamanda Bir Tohum Vakfı’nın ve İda Slow Food’un kurucularından biri. Gecesi gündüzü ile ömrü atalık buğday tohumları bulmak için dağda tepede dolaşmakla, bulduğu tohumları çoğaltmak için ekip biçerken toprakta, değirmende un öğütmekle, en sonunda çeşit çeşit buğdaydan farklı ekmekler yapmakla geçiyor. Çanakkale Ayvacık ilçesi Süleymanköy'de yaşayan Mustafa agroekoloji alanında çalışan bir çiftçi, aşçı ve doğa savunucusudur.

Ferit Uzunoğlu: Ziraat Mühendisi - İdamera İşletmecisi

1985 Edremit doğumlu. Edremit’te liseyi bitirdikten sonra Viyana BOKU Üniversitesinden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. Tahsilin son yılında çok iyi durumda olmayan aile işletmesini devraldı. Üniversitenin ilk yazında Kuzey İtalya Alplerinde 90 gün yaylada peynir yaptı. İkinci sene İsviçre’de bulunan FİBL’ da (Biyolojik Tarım Araştırma Enstitüsü) 4 aylık bir Staj yaptı. 12 yıldan beri Ziraat mühendisi olan eşi ile İdamera çiftliğini işletiyorlar.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş