havadurum

Kaza Kırım Nedir? İşte merak edilen terim

Kaza kırım nedir, kaza kırıma uğramak ne demek gibi sorular gündeme geldi. İşte kaza kırım hakkında bilmeniz gerekenler.

1101

Kaza kırım nedir? Kaza Kırım Raporu nedir? İşte detaylar…

Kaza Kırım Raporu Nedir?

Kaza kırım raporu, uçak ve helikopter kazalarında hasar tespit raporudur. Uzmanların kazanın nasıl meydana geldiğini ve nelerin sebep olduğu hakkında bulgulara dayalı olarak oluşturduğu rapordur. Kaza kırım raporu, kazanın sebeplerini, sonuçlarını ve alınması gereken önlemleri ortaya koyar. Kaza kırım raporu, havacılık güvenliğini artırmak ve benzer kazaların tekrarlanmasını önlemek için önemli bir belgedir.

Kaza Kırıma Uğramak Ne Demek?

Kaza kırıma uğramak, havacılık sektöründe, bir uçağın veya helikopterin kazası sonucu ciddi hasar görmesi veya tamamen yok olması durumunu ifade eder. Kaza kırıma uğramak, uçağın veya helikopterin tekrar onarılabilecek durumda olmadığı anlamına gelir. Kaza kırıma uğramak, can kaybının olması durumunda da kullanılır.

Kırım Nedir?

Kırım, havacılık sektöründe, bir uçağın veya helikopterin kazası sonucu geri döndürülebilir hasar görmesi durumudur. Kırım, uçağın veya helikopterin tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesi anlamına gelir. Kırım, can kaybının olmaması durumunda kullanılır. Can kaybının olması durumunda olay kaza şeklinde ifade edilir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş