Kaymakam Emrah Bütün “Geçmişten aldığımız güçle geleceğe umutla bakmalıyız”

Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, zaferin sadece bir tarih değil, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu belirtti.

749

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olarak her yıl büyük bir coşku ve gurur içinde kutlanmaktadır. Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün, bu anlamlı gün dolayısıyla yayınladığı mesajında, 30 Ağustos'un sadece bir zafer günü değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu söyledi. Kaymakam Bütün, bu özel günde, geçmişin gücünden ilham alarak geleceğe umutla bakmanın, milli birlik ve beraberliği korumanın önemini belirtti. İşte Kaymakam Bütün'ün Zafer Bayramı vesilesiyle paylaştığı anlamlı mesajı.

Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak diyen Kaymakam Emrah Bütün sözlerine şöyle devam etti; “Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren Türk Milleti'nin bağımsızlık inancını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği Büyük Zaferin 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

30 Ağustos; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milletimizin ortak mücadelesi ile başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandırıldığı gündür. Bugün; Aziz Şehitlerimizin emaneti olan ve rengini vatan için dökülen kandan alan Ay Yıldızlı Bayrağımızı ebediyete kadar büyük bir inanç, kararlılık, coşku ve gururla dalgalandıracağımızı, tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.

Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş