havadurum

Kayhan Yıldızoğlu öldü mü? İşte, Kayhan Yıldızoğlu hakkında merak edilenler

Kayhan Yıldızoğlu öldü mü sorusu sosyal medyada gündem oldu. Türk sinemasının en yaşlı çınarlarından biri olan usta sanatçı, son olarak bir röportajda hayatından bahsetmişti. Peki, Kayhan Yıldızoğlu öldü mü yaşıyor mu? İşte, Kayhan Yıldızoğlu’nun son durumu…

1917

Kayhan Yıldızoğlu öldü mü? Bu soru, son günlerde hayranları tarafından merakla araştırılıyor. 90 yaşındaki usta sanatçı, 150’den fazla film ve dizide rol almış, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olmuştu. Ancak son zamanlarda sağlık durumuyla ilgili endişe verici haberler gelmişti. Kayhan Yıldızoğlu’nun sosyal medyada yayınlanan bir video görüntüsü ise sevenlerini üzmüştü. Peki, Kayhan Yıldızoğlu öldü mü yaşıyor mu? İşte, Kayhan Yıldızoğlu hakkında merak edilenler …

Kayhan Yıldızoğlu Öldü Mü?

Kayhan Yıldızoğlu öldü mü sorusunun yanıtı hayır. Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında ve hayatına devam ediyor. Öldüğüne dair iddialar asılsızdır. Kayhan Yıldızoğlu, 28 Mayıs 1933 doğumlu Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Kayhan Yıldızoğlu, Üsküdar Salacak’ta bir apartman dairesinde, kedisiyle birlikte yalnız yaşıyor.

Kayhan Yıldızoğlu’nun Hayatı

Kayhan Yıldızoğlu’nun hayatı, Çerkes kökenli bir ziraat mühendisi babanın ve Giritli bir öğretmen annenin çocuğu olarak İstanbul’da başlamıştır. Askerlik görevini yedek subay olarak 1955 yılında tamamlamış ve İstanbul kambiyosunda döviz komiseri olarak çalışmaya başlamıştır. Bir gün, tesadüfen Muhsin Ertuğrul’un eksik belgelerini tamamlamak için yardım ettiği sırada, Ertuğrul tarafından oyunculuk seçmelerine katılmaya davet edilmiştir. Seçmelerde başarılı olan Yıldızoğlu, oyunculuk kariyerine bu şekilde başlamıştır. Haldun Taner’in rehberliğiyle 1966 yılında ilk filmi çeviren Yıldızoğlu, Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser gibi yardımcı rollerde bulunmuştur. 1969 yılında, Şener Şen ile birlikte Cihangir’deki bir dairede 3,5 yıl boyunca birlikte yaşamışlardır. Yıldızoğlu, 150’den fazla filmde rol almış ve televizyon dizilerinde de oynamıştır. Özellikle Kanal D’de yayınlanan “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinde “Yüce Majeste” lakaplı bir karakteri canlandırmıştır. Kayhan Yıldızoğlu, aynı zamanda kendisi gibi sinema sanatçısı olan Suna Yıldızoğlu ile bir evlilik yaşamıştır.

Kayhan Yıldızoğlu’nun Hayattan Beklentisi

Usta sanatçı Kayhan Yıldızoğlu, “Sanat bir bütündür. Eğer sanatçıysan biraz resimden de anlayacaksın. Salvador Dali gibi ve dahası büyük ressamları tanıyacaksın.” dedi. Aralarında “Kara Murat” ve "Malkoçoğlu"nun da olduğu 250’nin üzerinde filmde imparator, rahip ve kral gibi rolleri canlandıran 90 yaşındaki oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, hayranlarının sevgisine ilişkin “Bu öyle bir sevgi ki yollarda boynuma sarılırlar, gelip resimler çektirirler, sohbet ederler. Bir tanesi bir gün beni kırmadı. El üstünde tuttular.” dedi. Usta oyuncu Yıldızoğlu, dolu dolu geçirdiği kariyerinin dönüm noktalarını, Şener Şen ile 3 yıl yaşadığı bodrum katını, Muhsin Ertuğrul’un Atatürk ile anısını, rol aldığı yerli ve yabancı yapımlarda yaşadığı ilginç anıları anlattı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş