havadurum

Kayhan Neden Öldü? Kayahan'ın hayatı film oluyor!

Kayahan neden öldü? Kayahan kimdir? Kayahan’ın hayatı film oluyor mu? Türk pop müziğinin efsane ismi Kayahan’ın hayatı, eserleri ve filmi hakkında her şey bu yazıda…

1555

Türk pop müziğinin efsane ismi Kayahan, 3 Nisan 2015’te hayata gözlerini yumdu. 66 yaşında vefat eden sanatçı, küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu. Kayahan’ın ölümü, sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu. Peki Kayahan neden öldü? Kayahan kimdir? Kayahan’ın hayatı film oluyor mu? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Kayahan Neden Öldü?

Kayahan, 1,5 yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. İlk dönemde tedaviye çok iyi cevap vermesine rağmen, son dönemde tedaviye gelişen direnç, hastalığın yaygınlaşması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle maalesef kendisini kaybettik. Kayahan, hastalığının ilerlemesi sonucu oluşan solunum yetmezliği ve bunun beraberinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Kayahan Kimdir?

Kayahan Açar, 29 Mart 1949 da İzmir’de doğdu. Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı. Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçirdi. Daha sonra İstanbul’a yerleşti. Şu anda da kızının eğitiminden dolayı İstanbul’da yaşamaktadır ama asıl oturduğu yer, bütün cadde ve sokakların isimleri Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Gömeç’teki İnta sevgi Köyüdür. Yılın büyük bölümünü geçirdiği Gömeç’e olan bağını ise “Gömeç” adlı şarkısında notalara döktü.

Neden Olmasın?

Kayahan, 1971 yılında ilk 45’liği "Yosun Gözlü Sevgilim / Bir Mektubun Var"ı çıkararak müzik dünyasına adım attı. Norayr Demirci ve Süheyl Denizci ile çalıştığı bu plak tutmayınca profesyonel müzik kariyerine bir süre ara verdi. 1978’de Türkiye Eurovision elemeleri için “İstanbul Hatırası” şarkısını besteledi ancak şarkı Eurovision için yeterli bulunmayarak elemelere kalan beş şarkı arasına giremedi. Buna rağmen bu şarkı ve “Neden Olmasın?” aynı yıl 45’lik olarak yayınlandı ve iki şarkı da Kayahan’ın ilk ses getiren şarkıları oldu.

Besteci ve söz yazarlığının önemini anlattı

Kayahan, asıl çıkışını gerçekleştirmeden önce Nilüfer, Bilgen Bengü, Sezen Aksu, Zerrin Özer gibi şarkıcıların albümlerinde besteci ve şarkı yazarı olarak adından söz ettirdi. 1983’te Bilgen Bengü, Kayahan’ın “Gücenme” şarkısını albümünde yorumladı. 1984’te ise uzun süre beraber çalışacağı Nilüfer’in Nilüfer 84 albümüne “Kar Taneleri” şarkısını verdi. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını söyleyen ve yaptığı her albümü bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve söz yazarının önemini gösteren ilk müzisyenlerden biri oldu.

Kayahan’ın Hayatı Film Oluyor

2015 yılında vefat eden sanatçı Kayahan’ın kızı Beste Açar, babasının hayatını konu alan filmde oynamasını istediği isimleri açıkladı. Açar, film için iki oyuncu adayı olduğunu belirterek, “Babamın hayatını anlatan film için iki isim düşünüyoruz. Birisi Çağatay Ulusoy, diğeri ise Burak Özçivit. İkisi de çok yakışıklı ve yetenekli oyuncular. Babamın gençliğine çok benziyorlar. Filmde babamı onlardan biri canlandırsın isterim” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş