havadurum

"Katılımcı belediyecilik modellerini yerelde uygulayacağız"

Çan Belediye Başkanı Harun Arslan ve Meclis Üyeleri, Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nde ortak projeler ve katılımcı belediyecilik modelleri için görüşmeler gerçekleştirdi.

598

Çan Belediyesi, ortak projeler geliştirmek ve katılımcı belediyecilik modellerini yerelde uygulamak için Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nde aktif rol alıyor. Belediye Başkanı Harun Arslan ve Belediye Meclis Üyeleri Sevil Sezen ve İsmail Çetin, birliğin yeni dönem olağan ilk toplantısına katılarak, diğer üye belediyelerle fikir alışverişinde bulundular.

Toplantıda fikir alışverişi gerçekleşti

Toplantıda bir araya gelen belediye başkanları, güncel belediyecilik çalışmaları, bölgenin ortak sorunları ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca, katılımcı belediyecilik modellerinin yerelde nasıl uygulanabileceği ve bu konuda ortak projeler geliştirilebileceği de ele alınmış oldu.

Harun Arslan; "Ortak çalışmalar ve fikir alışverişi önemli"

Çan Belediyesi, Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin aktif üyelerinden biri olarak, bölgesel kalkınmaya ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Harun Arslan, bu tür toplantıların ve fikir alışverişlerinin, ilçelerin gelişmesi ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması açısından oldukça önemlidir diyerek; "Çan Belediyesi olarak ortak projeler geliştirmek ve katılımcı belediyecilik modellerini yerelde uygulayabilmek için üyesi olduğumuz birlikler kapsamında Belediye Başkanımız Harun Aralan, Meclis Üyelerimiz İsmail Çetin ile birlikte Kıyı Ege Belediyeler Birliği yeni dönem olağan ilk toplantısına katıldık. Birlik toplantısında bir araya geldiğimiz belediye başkanlarımız ile çalışmalarımız üzerine fikir alışverişinde bulunduk" açıklamasında bulundu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş