havadurum

Karadeniz’de Kayıp Gemi Arama Çalışmaları Devam Ediyor: Cezaevindeki Hükümlüler Naklediliyor!

Zonguldak’ta etkili olan fırtına ve yağış, hem denizde hem de karada hayatı olumsuz etkiledi. Limandan ayrıldıktan sonra irtibat kesilen gemiyle iletişim kurulmaya çalışılırken, cezaevindeki hükümlüler de güvenlik nedeniyle başka kurumlara nakledildi.

1290

Karadeniz’de fırtınalı hava nedeniyle sığındığı limandan ayrılan Kafkametler isimli gemiyle irtibat kesildi. Gemide 12 Türk personelin bulunduğu öğrenildi. Arama çalışmaları için Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri seferber oldu.

Gemiyle İrtibat Kesildi

Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan Türk bayraklı “Kafkametler” isimli gemi, Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı’na sığındı. Burada barınamayınca tekrar hareket eden gemiyle irtibat, iç limandan çıktıktan kısa süre sonra kesildi. Liman yetkililerinin, 12 Türk personeli bulunan gemiyle yeniden iletişim kurma çalışmaları sürüyor. Geminin son durumu ve personelin sağlığı hakkında henüz net bir bilgi yok.

Cezaevindeki Hükümlüler Naklediliyor

Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumunda şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle su seviyesi yükseldi. Cezaevinde barındırılan hükümlülerin güvenlik nedeniyle yakın kurumlara nakledilmesine karar verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledilen 39 hükümlünün şu an için bir güvenlik problemi bulunmamaktadır.” ifadesini kullandı. Tunç, diğer hükümlülerin de nakil işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Zonguldak’ta fırtına ve yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Gemi Nerede Kayboldu?

Kafkametler isimli gemi, 17 Kasım Çarşamba günü Zonguldak’tan yük aldıktan sonra Karadeniz Ereğli Limanı’na sığındı. Fırtınanın dinmesi üzerine 18 Kasım Perşembe günü limandan ayrılan gemi, saat 16.00 sıralarında Ereğli ile Amasra arasında irtibatın kesildiği bölgede kayboldu1. Geminin son konumu, Ereğli’nin 20 mil açığı olarak belirlendi.

Geminin Akıbeti Ne Olacak?

Karadeniz’de irtibatın kesildiği geminin akıbeti, hem hükümlülerin hem de gemi personelinin hayatını ilgilendiren bir konu olarak dikkat çekiyor. Geminin bulunması ve gemide yaşanan olayın aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.

(Haber Merkezi)

Paylaş