havadurum

Kamil Grabara Kimdir? Galatasaray’ın Rakibi Kopenhag’ın Kalecisi Hakkında Merak Edilenler

Kamil Grabara, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacağı Kopenhag takımının kalecisi olarak dikkat çekiyor. Polonyalı genç yıldız, hem performansı hem de sosyal medya paylaşımlarıyla gündemde. Peki, Kamil Grabara kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı? İşte, Kamil Grabara hakkında merak edilenler…

1766

Kamil Grabara kimdir? Bu soru, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasında mücadele edeceği Kopenhag takımının kalecisi olan Polonyalı futbolcuyla ilgili araştırma yapanların merak ettiği bir konu. Kamil Grabara, hem sahadaki performansı hem de sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle Galatasaray maçı öncesi yaptığı açıklamalar ve paylaştığı fotoğraflarla tartışma yarattı. Peki, Kamil Grabara kimdir? Kaç yaşında? Hangi pozisyonda oynuyor? Hangi takımlarda forma giydi? İşte, Kamil Grabara hakkında bilinmesi gerekenler…

Kamil Grabara’nın Biyografisi

Kamil Mieczysław Grabara (d. 8 Ocak 1999), kaleci olarak görev yapan Polonyalı millî futbolcudur. Superliga (Danimarka) takımlarından Kopenhag 'ta forma giymektedir.

Kamil Grabara, futbola Polonya’nın Ruch Chorzów takımında başladı. 2016 yılında Liverpool’a transfer oldu ve altyapıda oynamaya başladı. 2019 yılında Aarhus’a kiralık olarak gitti ve burada 16 maçta forma giydi. Aynı yıl Huddersfield Town’a kiralık olarak gitti ve burada 28 maçta forma giydi. 2020 yılında ise Kopenhag’a kiralık olarak gitti ve burada 34 maçta forma giydi5. 2021 yılında ise Kopenhag’a bonservisiyle birlikte transfer oldu ve 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Kamil Grabara, Polonya millî takımının alt yaş kategorilerinde forma giydi. U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 seviyelerinde toplam 31 maçta forma giydi. Ayrıca 2019 yılında Polonya’nın ev sahipliği yaptığı FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda da yer aldı. Ancak henüz A millî takım seviyesinde forma giymedi.

Kamil Grabara’nın Sosyal Medya Paylaşımları

Kamil Grabara, Galatasaray ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gündeme geldi. Grabara, Instagram hesabından Türk Telekom Stadyumu’nun fotoğrafını paylaştı ve altına “Türkiye’de olmak güzel” yazdı. Bu paylaşım, Galatasaray taraftarlarını kızdırdı ve Grabara’ya tepki gösterdi.

Grabara, daha sonra bu paylaşımını sildi ve yerine başka bir fotoğraf paylaştı. Bu sefer de Türk Telekom Stadyumu’nun içinden bir fotoğraf paylaştı ve altına “Hazırız” yazdı. Bu paylaşım da Galatasaray taraftarlarını kızdırdı ve Grabara’ya tepki gösterdi.

Grabara, bu paylaşımların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Grabara, Galatasaray maçıyla ilgili şunları söyledi:

“Galatasaray çok güçlü bir takım. Ama biz de çok güçlüyüz. Biz buraya kazanmak için geldik. Galatasaray’ın taraftarları çok ateşli ve gürültülü. Ama biz bunu kafamıza takmıyoruz. Biz sahada oynayacağız, tribünlerde değil. Bizim için önemli olan sahadaki 11 kişi.”

Kamil Grabara kimdir? sorusunun yanıtını verdiğimiz bu makalede, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacağı Kopenhag takımının kalecisi olan Polonyalı futbolcunun yaşamı ve kariyeri hakkında bilgi verdik. Kamil Grabara, hem sahadaki performansı hem de sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle Galatasaray maçı öncesi yaptığı açıklamalar ve paylaştığı fotoğraflarla tartışma yarattı.

Yunus Erzincanlı

Paylaş