havadurum

Kalekim katılım endeksine uygun mu? Kalekim halka arz edilecek mi? Kalekim hakkında Detaylar

Kalekim, halka arz edilmek üzere başvuruda bulundu. Peki, Kalekim katılım endeksine uygun mu? Helal yatırım yapmak isteyenler için caiz mi? İşte, merak edilen tüm detaylar…

22829

Kalekim, Türkiye’nin önde gelen yapı kimyasalları üreticilerinden biri olan Kale Grubu’nun bir iştiraki olarak 1973 yılında kuruldu. Kalekim, halka arz edilmek üzere başvuruda bulundu. Peki, Kalekim katılım endeksine uygun mu? Helal yatırım yapmak isteyenler için caiz mi? İşte, merak edilen tüm detaylar…

Kalekim hakkında bilgiler

Kalekim, Türkiye’de 6, yurt dışında 2 olmak üzere toplam 8 fabrikasıyla yıllık 1 milyon ton üretim kapasitesine sahip. Kalekim, seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su yalıtım malzemeleri, sıva ve alçı grubu ürünleri, zemin kaplama sistemleri, dış cephe ısı yalıtım sistemleri ve endüstriyel yapıştırıcılar gibi geniş bir ürün portföyüne sahip. Kalekim, Türkiye’nin yanı sıra 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Kalekim’in 2020 yılında konsolide net satış geliri 1 milyar 78 milyon TL, faaliyet karı 211 milyon TL ve net karı 163 milyon TL olarak gerçekleşti. Kalekim’in toplam aktifleri ise 1 milyar 366 milyon TL olarak kaydedildi.

Kalekim halka arz edilecek mi?

Kalekim, halka arz edilmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. Başvuru kapsamında şirketin sermayesi 200 milyon TL’den 250 milyon TL’ye artırılacak ve artırılan 50 milyon TL’lik kısım halka arz edilecek. Halka arzın tamamlanmasıyla şirketin halka açıklık oranı %20 olacak.

Halka arzın ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil ancak tahmini olarak Ekim ayında talep toplanması ve Kasım ayında borsada işlem görmesi bekleniyor. Halka arzın fiyat aralığı ve hisse kodu da ilerleyen günlerde açıklanacak.

Kalekim katılım endeksine uygun mu?

Katılım endeksi, Borsa İstanbul tarafından belirlenen ve helal yatırım yapmak isteyenler için uygun olan hisse senetlerini içeren bir endekstir. Katılım endeksi içinde yer alan şirketlerin faaliyet alanları, borçluluk oranları, faiz gelir ve giderleri gibi kriterlere göre seçilir.

Kalekim halka arzı, yayınlanan borsa görüşüne göre katılım endeksi şartlarını sağlamaktadır. Helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olduğu değerlendirilmektedir. Kale Seramik’in de katılım endeksine uygun olduğu belirtilmiştir.

İlgili Haberler

Katılım Endeksi Nedir, Nasıl Hesaplanır? Hangi Hisseleri Tercih Etmeli?

Paylaş