KALE Grubu’nun 67. yıl dönümü ve seramik bayramı kutlandı

Türk sanayiinin duayenlerinden merhum Dr. Hacı İbrahim Bodur’un, 27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı Kale Grubu’nun 67. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın katılımıyla kutlandı.

2107

Kale Grubu’nun temellerinin atıldığı Çan ilçesindeki Kaleseramik fabrikasında yapılan törene; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Vekili Osman Okyay, merhum Dr. Hacı İbrahim Bodur’un eşi Sevim Bodur kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, şirket çalışanları ve davetliler katıldı.

Kale Grubu’nun 67. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kale Seramik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal, Kale Grubu çalışan temsilcisi Nilgün Coşkun, İtalyan Sacmi Firması Başkanı Paola Mongardi tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.

Kale Grubu’nun 67 yıllık yolculuğunu anlatan filmin izlenmesi ile devam eden Kale Grubu’nun 67. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı programında daha sonra Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ile Sanayi ve Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Program, Kale Grubu’nun günümüze kadar verilen kıdem ödülleri için hazırlanan kıdem ödülleri filminin izlenmesinin ardından 30. Yılını dolduran Kale Grubu Başkan Vekili Osman Okyay ile Kale Grubu’ndaki 30, 35, 40 ve 45. yılını dolduran kıdemli çalışanlara ve Kale Grubu acentelerine ödüllerinin verilmesi ile salon töreni sona erdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş