havadurum

Kadın İstihdamını Destekleme Projelerine Yoğun İlgi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

698

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ne ilişkin önemli bilgiler verdi. Projeye 2 gün içinde 12 bin 246 kişinin başvuru yaptığını açıkladı.

Kadın İstihdamının Güvencesi: Yeni Projeler

Bakan Işıkhan, kadın istihdamının artırılması ve kayıtlı istihdamın yaygınlaştırılmasının en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla başlatılan projenin süresinin 20 ay olduğunu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin başvurabileceğini açıkladı.

Proje Detayları ve Ödemeler

Projenin bütçesi 15,3 milyon euro olarak belirlenirken, her bir çalışan anneye aylık 325 euro destek sağlanacak. Işıkhan, ödemelerin doğrudan anneye yapılacağını ve bakıcıya ayrı bir ödeme yapılmayacağını vurguladı. Bu proje kapsamında 3 bin 500 anneye ödeme yapılacak ve dolayısıyla 3 bin 500 bakıcının istihdam edilmesi sağlanacak. Böylece toplamda 7 bin kadının projeden faydalanacağı belirtildi.

Büyük İlgi: İlk 2 Günde 12 Bin 246 Başvuru

Projenin ön kayıtlarının 3 Haziran'da başladığını belirten Bakan Işıkhan, yoğun talep gördüğünü ve ikinci gün itibarıyla toplam başvuru sayısının 12 bin 246'ya ulaştığını bildirdi. Temmuz ayında kesin kayıtların tamamlanmasının ardından, teşvik ödemelerinin Ağustos 2024'te başlayacağı ve 12 ay süreceği belirtildi. Projenin kapanışı ise 25 Ekim 2025 olarak planlanmaktadır.

İş-Pozitif Projesi ile Kadın İstihdamı Artıyor

Bakan Işıkhan, İş-Pozitif projesinin de kadın istihdamının artırılmasında önemli bir rol oynadığını hatırlattı. 9 Şubat'ta Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçirilen İş-Pozitif programı kapsamında şu ana kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılımına aracılık ettiklerini belirtti. Bakan, bu rakamların daha da artacağını ve gençler ile engelliler için benzer projelerin hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Women-Up Projesi ile Kadın İşverenlere Destek

SGK aracılığıyla 2021'de başlatılan Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) kapsamında ise Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul'da 4 bin kadın işverene, iş yerlerinde ilave olarak 4 bin kadın çalışan almaları dolayısıyla toplam 635,9 milyon lira ödeme yapıldığı aktarıldı. Bu proje, 25 aylık bir süre içinde gerçekleştirildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş