havadurum

Kadın Dayanışma Komiteleri “8 Mart Bizim Günümüzdür”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Kadın Dayanışma Komiteleri yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen basın açıklamasına, TKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Hatem Su Bayar ve TKP Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Adayı Ercan Yücel katılım sağladı.

577

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kadın Dayanışma Komiteleri tarafından yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için buluştuk. 8 Mart, önceki yüzyılın başında emekçi kadınların yoksulluğa, köle gibi çalışmaya ve savaşa karşı verdikleri mücadelenin adıdır. Emekçi kadınların günüdür, bizim günümüzdür” ifadeleri kullanıldı.

“Yoksulluk, sömürü, şiddet…”

Basın açıklamasında “Bugün AKP Türkiye’sinin biz emekçi kadınlara yaşattığı da 100 yüz yıl öncesinden farklı değil. Yoksulluk, sömürü, şiddet… Üstüne, bugüne kadar mücadele ederek kazandığımız haklar da saldırı altında. Çünkü AKP’nin bizim yaşamın içinde olmamıza, hakkımızı aramamıza, eşitlik istememize tahammülü yok. Bu yüzden tarikatları palazlandırıyorlar. Bu yüzden kadına yönelik şiddeti körüklüyorlar. Bu yüzden patronlarla kol kola bizi yoksullukla terbiye etmeye, ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar” sözlerine yer verildi.

“Emekçi kadınlar olarak biz buradayız”

Geleceklerine sahip çıkacaklarını belirten Kadın Dayanışma Komiteleri “Ülkemiz de geleceğimiz de satılık değil! Ülkemize, kentlerimize, yaşam alanlarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Emekçi kadınlar olarak biz buradayız, hiçbir yere gitmeye niyetimiz yok! Ama bu ülkeyi tarikatlara, cemaatlere teslim edenler, ülkenin tüm kaynaklarını talan edenler, yoksulluğu, bu karanlığı emekçilere reva görenler eninde sonunda gidecekler! İşte o yüzden 8 Mart’ta çağrımızdır: Bu düzende kendisine bir çıkış yolu göremeyen tüm kadınları, Kadın Dayanışma Komiteleriyle bir araya gelerek eşit, laik ve bağımsız bir ülke için sosyalizm mücadelesine güç vermeye çağırıyoruz” cümlelerini kullandı.

Düzenlenen basın açıklaması “Selam olsun bu ülkenin boyun eğmeyen emekçi kadınlarına! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun!” sözleriyle son buldu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş