havadurum

Kabine Toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı

1768

Kabine Toplantısı sona erdi. Vergisiz telefon, evlilik kredisi… İşte Kabine Toplantısı’nda alınan son dakika kararları.

Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması yaptı ve Kabine Toplantısı’nda alınan kararları açıkladı. Emekli maaş zammı, vergisiz telefon, evlilik kredisi gibi konuların gündeme geldiği toplantıda neler kararlaştırıldı? İşte Kabine Toplantısı’nda alınan son dakika kararları…

"Aile ve gençlik bankası uygulamasını deprem bölgesinde başlatacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlenmek isteyen genç çiftlere yönelik olarak "Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız. Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız” dedi.

“İlan sitelerine sahte yanıltıcı ilan yaptırımı”

Erdoğan’ın bir diğer satır başı ise şu şekilde, “Depremzedelerimizi, mağduriyeti fırsata çevirmeye çalışan aç gözlülerin insafına kesinlikle bırakmayacağız, her türlü tedbiri alarak üzerlerine gideceğiz. Son dönemde artan hayat pahalılığı gündemimizden çıkana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 6 ay 6 bin kilometre sınırından ilan sitelerine getirdiğimiz kısıtlamalara, liste fiyatından daha fazla para talep eden bayilere yönelik denetimlere kadar attığımız adımlarla otomobil piyasasında balonu söndürdük. İlan sitelerini, sahte ve aldatıcı emlak ve otomobil ilanlarından dolayı mesul tutuyoruz. Yanıltıcı ilan halinde 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulayacağız. Deprem bölgesinde inşaat malzemelerinin temini ve fiyatıyla ilgili benzer tamahkarlıkların yaşandığını görüyoruz."(Haber Merkezi)

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Kampanyası Başladı! İşte, Başvuru Şartları ve Katılabileceğiniz Modeller!

Paylaş