havadurum

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Toplantının 4 önemli gündem maddesi ne?

Kabin toplantısı yarın Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine Toplantısı'nın gündeminde milyonlarca yurttaşı ilgilendiren 4 önemli konu başlığı olacak.

2802

 

Kabin toplantısı yarın Beştepe’de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleşecek olan kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda milyonlarca memurun mali ve sosyal haklarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerinin son durumu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güçleri ve Birleşmiş Milletler güçleri arasındaki adadaki gerginlik, gençlere yönelik vergisiz telefon imkanı ve ekonominin üç yıllık yol haritası ana gündem maddelerini oluşturacak.

Memur ve memur emeklilerinin maaşları

Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek toplantıda, 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin son durumu ele alınacak. 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisi için önemli olan bu görüşmelerde, hükümetin 2. teklifi gündeme gelecek. Bu teklife göre, memurlara 2024 için yüzde 25, 2025 için ise yüzde 11 zam önerildi. Ancak memur temsilcileri, bu teklifin yetersiz olduğunu dile getirdi. Pazarlık süreci kabine toplantısında masaya yatırılarak, memurlar için ek adımların incelenmesi planlanıyor.

Kıbrıs'taki gerginlik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler güçleri arasında adadaki gerginlik, toplantının bir diğer önemli konusu olarak ele alınacak. Pile köyünden Kuzey Kıbrıs'a giden karayolu inşaatı BM güçleri tarafından engellenmeye çalışıldı ve güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Ankara, adadaki Türk halkının haklarının korunması ve gerginliğin azaltılması amacıyla atılacak adımları değerlendirecek.

Gençlere vergisiz telefon ve teknoloji ürünleri

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan gençlere vergisiz telefon ve diğer elektronik eşya alımlarıyla ilgili uygulama da kabine toplantısında masaya yatırılacak. Telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik ürünlerde vergi indirimi düzenlemeleri tartışılacak ve gençlerin erişimini kolaylaştıracak adımlar ele alınacak.

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritası

Toplantıda ayrıca ekonominin önümüzdeki üç yıllık sürecine dair yol haritası ele alınacak. Orta vadeli programın hazırlıkları sürerken, programın Eylül ayının ilk iki haftası içinde açıklanması bekleniyor. Hükümet temsilcileri, işçi sendikaları, finans çevreleri, işverenler ve KOBİ'lerle yapılan görüşmelerin sonuçları değerlendirilerek ekonomi politikalarının şekillenmesi masada tartışılacak.(Haber Merkezi)

Paylaş