havadurum

Kabine Toplantısı: Emekli ve Memur Emeklilerine Maaş Düzenlemesi Gündemde!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, emekli ve memur emeklilerinin maaşlarına ilişkin düzenlemeyi ele almak üzere bugün Saray'da toplanıyor. AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemenin son halinin açıklanması bekleniyor.

1408

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün yoğun bir gündemle toplanarak, emekli ve memur emeklilerinin maaşlarını etkileyen önemli bir düzenlemeyi ele alacak. Toplantının başkanlığını AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak ve bu toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemenin son halini görüşecekler.

Emekli ve memur emeklileri merakla bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın titizlikle hazırladığı çalışmanın ayrıntıları, toplantı sonrası kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Bu düzenlemenin emekli ve memur emeklileri için ne gibi değişiklikler getireceği merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce AKP'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı bir konuşmada, "Hayat pahalılığını çözmekte kararlıyız, ilk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emekli memurlarımıza açıklayacağız" sözleriyle bu düzenleme hakkında ipucu vermişti. Erdoğan'ın bu sözleri, emekli memurlarının maaşlarına yönelik beklentileri yükseltmişti.

Enflasyonla mücadele konusunda tedbirler konuşulacak

Toplantıda ekonomideki gelişmeler de masaya yatırılacak. Enflasyonla mücadele ve yüksek fiyatlar konularında alınan tedbirlerin etkisi ve 17 Ekim'de Meclis'e sunulacak olan 2024 Bütçesi de görüş alışverişi yapılacak konular arasında yer alıyor. Ekonomik istikrar ve refahın sürdürülmesi, toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş