havadurum

İzzet Altınmeşe Öldü Mü? Ünlü Sanatçının Son Durumu Ne?

İzzet Altınmeşe öldü mü? sorusu gündeme bomba gibi düştü. Türk halk müziğinin sevilen ismi İzzet Altınmeşe’nin hayatını kaybettiği iddia edildi. Peki, İzzet Altınmeşe öldü mü? İzzet Altınmeşe’nin son durumu ne? İşte detaylar…

4764

Türk halk müziğinin usta ismi İzzet Altınmeşe’nin öldüğüne dair haberler sosyal medyada hızla yayıldı. İzzet Altınmeşe’nin hayranları, sanatçının sağlık durumu hakkında endişelendi. İzzet Altınmeşe öldü mü? sorusu gündemin en çok merak edilen konusu oldu. İzzet Altınmeşe’nin ölüm haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı. İzzet Altınmeşe’nin menajeri, sanatçının sağlığının iyi olduğunu ve ölüm haberlerinin yalan olduğunu açıkladı.

İzzet Altınmeşe kimdir?

İzzet Altınmeşe, 26 Ekim 1945 yılında Diyarbakır’da doğdu. Henüz 5 aylıkken ailesiyle birlikte Adana’ya göç etti. Berberlik yaparken halk türkülerine ilgi duydu. 1963 yılında Adana Halk Eğitim Merkezi’nde Türk halk müziği, nota ve şan dersleri almaya başladı. 1965 yılında ilk plak çalışmasını yaptı. 1970 yılında Ankara’ya yerleşti. 1972 yılında sözü ve müziği kendisine ait olan “Biraz Da Bana Gül Kader” adlı bestesiyle ün kazandı. 1976 yılında Ankara Radyosu Sanatçılık Sınavı’nı kazandı. 1977 yılında kendi derlediği “Maden Dağı” adlı türküyle büyük beğeni topladı. 1978 yılında “Esmerim” türküsü yılın hit parçası oldu. İzzet Altınmeşe’nin 100 civarında derleme, sözü ve müziği kendisine ait olan parçaları bulunmaktadır. Yedi tane sinema filminde rol aldı. Eşref Saati dizisinde Alemdar Ağa karakterini canlandırdı. Ayrıca 2021 yılında Gönül Dağı dizisinin 40. bölümünde konuk oyuncu olarak kendisini canlandırdı1. İzzet Altınmeşe, 1971 yılında Müzeyyen Altınmeşe ile evlendi. Bu evlilikten Fatoş, Ali Murat (1979-2021) ve Fırat adında üç çocuğu oldu. İzzet Altınmeşe’nin oyuncu olan oğlu Ali Murat Altınmeşe, 19 Aralık 2021 tarihinde Mersin’de kaldığı apartmanın 11. katından düşerek hayatını kaybetti.

İzzet Altınmeşe’nin ölüm haberleri nasıl çıktı?

İzzet Altınmeşe’nin ölüm haberleri, 24 Ocak 2024 tarihinde sosyal medyada yayılmaya başladı. Bazı hesaplar, İzzet Altınmeşe’nin kalp krizi geçirerek vefat ettiğini iddia etti. Bu haberler, İzzet Altınmeşe’nin sevenlerini üzdü. Ancak kısa süre sonra İzzet Altınmeşe’nin ölüm haberlerinin asılsız olduğu anlaşıldı. İzzet Altınmeşe’nin menajeri, sanatçının sağlığının iyi olduğunu ve ölüm haberlerinin yalan olduğunu duyurdu. Menajer, “İzzet Altınmeşe sağlıklı ve hayattadır. Ölüm haberleri tamamen asılsızdır. Lütfen bu tür haberlere itibar etmeyiniz” dedi. İzzet Altınmeşe’nin ölüm haberlerinin çıkmasının ardından, sanatçının hayranları sosyal medyada #İzzetAltınmeşeYaşıyor etiketiyle destek mesajları paylaştı.

İzzet Altınmeşe’nin son durumu ne?

İzzet Altınmeşe’nin menajerinin açıklamasına göre, sanatçının sağlık durumu iyi ve hayattadır. İzzet Altınmeşe, son olarak 2023 yılında “Bir Seher Vaktinde” adlı albümünü çıkarmıştır. Sanatçı, konser ve programlara devam etmektedir. İzzet Altınmeşe, Türk halk müziğine yaptığı katkılarla saygı ve sevgi kazanmıştır. İzzet Altınmeşe’nin ölüm haberlerinin yalan olduğunu öğrenen hayranları, sanatçıya uzun ömürler diledi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş