İzmir’deki orman yangınları nedeniyle 900 vatandaş tahliye edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'deki orman yangınları nedeniyle Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde toplam 900 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı ve yangınla mücadele çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

728

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı. Bakan Ali Yerlikaya, yangınların yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde toplamda 900 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. Bakanımız, AFAD, jandarma ve polis ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Yerleşim yerlerine tehdit; Karşıyaka ve Bayındır'da tahliyeler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’deki orman yangınlarına yönelik yapılan müdahaleler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ali Yerlikaya, özellikle Karşıyaka ilçesindeki yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini belirterek, bu durumun vatandaşların güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Karşıyaka ilçesinde AFAD, jandarma ve polis ekiplerinin koordineli çalışmaları neticesinde Sancaklı Mahallesi'nde 170, Doğançay Mahallesi'nde 500, Zübeyde Mahallesi'nde 50 ve Onur Mahallesi'nde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaş tahliye edildi. Ayrıca, Bayındır ilçesinde de benzer bir durumun yaşandığını ve yangının tehlike oluşturması nedeniyle 100 vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiğini belirtti.

"Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun"

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, İzmir’deki orman yangınlarının yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek ve yangını kontrol altına almak için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Ali Yerlikaya, devletin tüm birimlerinin halkın yanında olduğunu ve yangınla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti. İzmir’deki yangınla mücadele çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirten Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, halkın güvenliği için tahliye edilen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına gereken tüm adımların atıldığını sözlerine ekledi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş