havadurum

İzmir’de Balıkçı Teknesi Battı: 3 Ölü, 2 Kayıp

İzmir’in Dikili ilçesinde balık tutmak için denize açılan bir balıkçı teknesi battı. Teknede bulunan 10 kişiden 3’ü hayatını kaybederken, 2 kişi ise kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri kayıp olan 2 kişi için arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

799

İzmir’in Dikili ilçesinde dün gece meydana gelen bir faciada, balık tutmak için denize açılan bir balıkçı teknesi battı. Teknede bulunan 10 kişiden 3’ü hayatını kaybederken, 2 kişi ise kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri kayıp olan 2 kişi için arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Teknenin Neden Battığı Belirsiz

Dikili ilçesine bağlı Salihleraltı Mahallesi açıklarında dün gece saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda, balık tutmak için denize açılan bir balıkçı teknesi battı. Teknenin neden battığı henüz belirlenemedi.

Teknede Bulunan 10 Kişiden 3’ü Öldü, 2’si Kayıp

Batan teknede bulunan 10 kişiden 3’ü, Oğuz İrgit, İsmet Akdağ ve Orhan Pancar’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Medine Karaduman ve Gökhan Çakır isimli 2 kişi ise kayboldu. Diğer 5 kişi ise kurtarıldı. Kurtarılan kişilerin isimleri ise şöyle: Alican Ateş, Arda Kuzu, Mehmet Kurunaz, İbrahim Erdem ve Muhammet Kulak.

Sahil Güvenlik Ekipleri Arama Kurtarma Çalışmalarını Sürdürüyor

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede 3 bot ve 1 helikopter ile arama kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Kayıp olan 2 kişiyi bulmak için yoğun çaba harcayan ekipler, teknede bulunan cesetleri de karaya çıkardı.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında teknede bulunan kişilerin kimlikleri, teknenin sahibi, teknenin durumu, teknenin battığı nokta, teknenin batma sebebi ve teknenin batma anında yaşananlar gibi konular araştırılıyor. Olayın aydınlatılması için gerekli deliller toplanıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş