İYİ Partili Yıldızlar: "Çanakkale nüfusundan fazla sığınmacının nerede olduğu bilinmiyor"

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İYİ Parti'nin Suriyeli sığınmacılara verilen 238 bin vatandaşlığın iptali için hukuki süreç başlatmasını değerlendirerek, "Türkiye'de 729.000 sığınmacının beyan edilen adreslerinde bulunmadığı açıklanmıştır... Yani Çanakkale nüfusundan fazla insanın nerede olduğu bilinmemektedir. Bu durumun oluşturabileceği güvenlik riskleri detaylı olarak ele alınmalı ve çözümü noktasında gerekli adımlar atılmalıdır." dedi.

716

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Danıştay’ın önünde yaptığı açıklamaya dikkat çekti. Yıldızlar açıklamasında, "Dervişoğlu kısa bir süre önce Danıştay’ın önünde yaptığı basın açıklamasıyla 'İYİ Parti olarak, kanunlara aykırı olarak Suriyeli sığınmacılara dağıtılmış 238 bin vatandaşlığın tamamının iptali için hukuki süreç başlattıklarını' duyurmuştur. Bu hukuki adım ülkemizin için oldukça önemlidir, döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilmiş olan vatandaşlıkların iptal edilmesi gerekmektedir." dedi.

Nitelikli çözüm talebi

9 Ekim’deki grup toplantısında Genel Başkan Dervişoğlu’nun kaçak göçmenler konusunda açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Yıldızlar, "3 Kasım 2024’te, yani son kapalı nüfus sayımından yirmi dört yıl sonra yeniden bir kapalı yani nüfus sayımı yapılmasını önermiştir. Ülkemizdeki kaçakların tespiti ve sınır dışı edilmesi için kapalı, yani sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı mutlaka yapılmalıdır. Son yıllarda Türkiye’de artan suç oranları oldukça endişe verici bir seviyeye ulaşmıştır. Bu artışı durdurmak için etkili çözüm yolları geliştirmek, toplumun tüm kesimleri için büyük bir önem arz etmektedir. Türkiye, acilen toplumsal huzuru, asayiş ve güvenliği önceleyen bir göç politikası geliştirilmelidir. Kaçakların tespiti ve sınır dışı edilmesi, suçluların adalete teslim edilmesi ve halkımızın huzurunu tehdit eden sorunların etkin ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiği aşikardır. Düzensiz göç, birçok riski beraberinde getirmektedir. Kontrolsüz göç akınları, sınır güvenliğini zayıflatmakta, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit etmekte ve ülkemizde suçların artmasına zemin hazırlamaktadır ayrıca çeşitli sosyal, ekonomik ve güvenlik sorunlara da sebebiyet vermektedir. Bu sorunların ivedilikle hamasetten uzak bir şekilde nitelikli bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.

"Çanakkale nüfusundan fazla sığınmacının nerede olduğu bilinmiyor"

Yıldızlar, Türkiye'de 729 bin sığınmacının beyan ettikleri adreslerde bulunamadığını, bu sayının Çanakkale'nin nüfusundan fazla olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Genel Başkanımız Sayın Musavat Dervişoğlu’nun da değindiği üzere Türkiye'de 729.000 sığınmacının beyan edilen adreslerinde bulunmadığı açıklanmıştır. Dile kolay, adresinde bulunamayan 729 bin kişiden söz edilmektedir. Yani Çanakkale nüfusundan fazla insanın nerede olduğu bilinmemektedir. Bu durumun oluşturabileceği güvenlik riskleri detaylı olarak ele alınmalı ve çözümü noktasında gerekli adımlar atılmalıdır."

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş