havadurum

İYİ Parti, Gökçeada’da Ünal Çetin’i destekleyecek

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, parti olarak Gökçeada’dan aday çıkarmayacaklarını açıklayarak, “Gökçeada’da Ünal Çetin arkadaşımız nerede aday olursa olsun; hangi partiden aday olursa olsun İYİ Parti olarak, arkadaşımızı destekliyoruz” ifadelerini kullandı. Ünal Çetin, Gökçeada Belediye Başkanı olduğu dönemde hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı. 5 buçuk ay cezaevinde kalan Çetin, geçtiğimiz Temmuz ayında tahliye olmuştu.

2601

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, İl Başkanlığı Binası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya; İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adayı Murat Çağlayan ve basın mensupları katılım sağladı. Konuşmasına; yaklaşan yerel seçimleri değerlendirerek başlayan Uz, Gökçeada’dan aday çıkarmayacaklarını ve Gökçeada Eski Belediye Başkanı Ünal Çetin’i destekleyeceklerini duyurdu.

İYİ Parti, tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçime giriyor

Yerel seçim listelerinin verilmesine son 2 gün kaldığını kaydeden İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Uz, “Türkiye ekonomik darboğazın eşiğinde; esnafımız, çiftçimiz aynı zamanda emeklimizin darboğazdan geçtiği bir süreçte seçime gidiyoruz. Bu seçimin diğerlerinden farkı bu ekonomik krizin zirveye ulaşmasıdır ve bundan dolayı çok gerilimli bir seçim atmosferine girilmiş olmasıdır. Bazı ilçelerde yaşanan kavgalar, bazı illerde yaşananlar; bu seçimlerde bizleri daha fazla sağduyuya davranmaya teşvik etmelidir. Çanakkale’de İYİ Parti ailesi olarak, tüm ilçelerde kendi adaylarımızla seçime giriyoruz. Bunu yaparken de kendi adaylarımızın hem Çanakkale merkez hem de ilçelerdeki arkadaşlarımızın, hem de meclis üyeliğine aday olan arkadaşlarımıza adaylık sürecini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu insanlar yönetim listelerine girdikleri noktalarda hem ailelerinin hem de çevrelerinin istişaresi ile bir amaç, hizmet edebilmek adına ‘olur’ alıyorlar. Bu sürecin sonunda da sahada alın teri dökerek ve emek vererek kendilerinin neler yapmak istediklerini anlatıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Biz sadece kendimizi anlatacağız”

Tüm aday ve siyasi partilere başarılar dileyen Uz, “Biz bu anlamda tüm partilerin aday olan her arkadaşımızın bu tavrını doğru buluyor ve destekliyoruz. Sahada olan herkesin bir emeği var herkes bizim için kıymetli ve değerlidir. İYİ Parti ailesi olarak da tüm partilerin tüm adaylarına başarılar diliyoruz. Hiçbir noktada hiçbir şekilde diğer partideki arkadaşlarımıza olumsuz bir cümle sarf etmeyeceğiz. Çanakkale Belediye Başkan adayımız Burak Kunt’un yaptığı gibi sadece kendimizi ifade edeceğiz, amaçlarımızı anlatacağız, projelerimizi anlatacağız, liyakatli ve adaletli bir ekiple yola çıktığımızı göstereceğiz. Bütün partilerden de bunları beklediğimizi ilan etmek isterim” dedi.

Her koşulda Ünal Çetin’i desteleyecekler

İYİ Parti’nin Gökçeada adaylığına ilişkin açıklamada bulunan Uz; “İYİ Parti Çanakkale’de her il ve ilçede aday çıkartacağız demiştik. Ancak Gökçeada’da bir süreç yaşandı; Sayın Ünal Çetin bizim İYİ Partimizin Belediye Başkanı iken bir tutuklama olayı yaşandı ve yargılama süreci devam ederken de cezaevinde kalmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz Eylül ayında da serbest bırakıldı. Genel başkanımız ile yaptığımız görüşme sonrasında; Genel Başkanımızın talimatıyla Gökçeada’da aday çıkartmıyoruz. Gökçeada’da Ünal Çetin arkadaşımız nerede aday olursa olsun; hangi partiden aday olursa olsun İYİ Parti olarak, arkadaşımızı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gökçeada İlçe Yönetimimiz aflarını isteyerek istifa etti”

Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Uz, İYİ Parti Gökçeada İlçe Yönetiminin istifa etme sebebinin sorulması üzerine, “Gökçeada’da yaşanan süreçle ilgili olarak bizim bir adayımız vardı. Ancak Gökçeada da partimizin oylarının bölünmemesi adına Genel Başkanımızın talimatıyla bir duruş sergilendi. Kendisi bizlere; ‘Ünal Çetin nereden aday olursa olsun destekleyin, ancak Belediye Meclis Üyeliklerinde kendi kadromuzla yarışacağız’ dedi. Bundan önceki süreçte ise; adaylık konusunda Gökçeada İlçe Yönetimimiz süreçteki yükü kaldıramadıklarını ifade ederek bizden aflarını isteyerek yönetimden istifa ettiler. İYİ Parti’nin güçlü kadroları vardır; kendi kendini değiştirebilecek anlayıştadır. Çanakkale’de en çok üyesi bulunan üçüncü partiyiz, böyle bir sıkıntımız yok” yanıtını verdi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş