havadurum

İşte merak edilen soruların yanıtları!

YKS 2024 maratonunda öğrenciler şimdi de doğru yanıtları araştırıyor. Bu yılki sorular arasından kafa karıştırıcı olarak nitelendirilen 'Nağme-i Seher, Felekname, Şikayetname eserlerini kim yazdı?' sorusu en çok aratılanlar arasında. Peki, bu eserlerin yazarları kim?

391

AYT edebiyat soruları arasında yer alan 'Nağme-i Seher, Felekname, Şikayetname eserlerini kim yazdı?' internetin en çok aranılan yanıtlarından biri oldu. Nağme-i Seher, Felekname, Şikayetname eserlerinin hangi yazarlara ait olduğunu biliyor musunuz?

Şikâyetname eseri kimin?

"Şikayetname" eseri, Divan edebiyatının önemli isimlerinden Fuzuli'ye aittir. Fuzuli, eserlerinde aşk, acı ve hasret gibi temaları işleyerek okuyucusuna derin duygular yaşatmayı başarmıştır.

Nağme-i Seher kimin eseri?

"Nağme-i Seher" adlı eser ise Tanzimat dönemi edebiyatının önemli isimlerinden Recaizade Mahmud Ekrem tarafından kaleme alınmıştır. Eser, dönemin edebi anlayışını ve estetik değerlerini yansıtan önemli bir yapıt olarak kabul edilir.

Felekname'nin yazarı kimdir?

"Felekname" eseri Gülşehrî'ye aittir. Gülşehrî, bu eserinde hayatın geçiciliği ve insanın kaderle olan mücadelesi gibi derin konuları işler.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş