havadurum

İstanbul Maltepe’de yangın çıktı!

İstanbul Maltepe'de ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ve vatandaşlar seferber oldu. Yangın havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

637

İstanbul Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'nde ormanlık alanda meydana gelen yangına hızlı bir müdahale devam ediyor. Henüz nedeni belirlenemeyen yangına karşı itfaiye ekipleri havadan ve karadan büyük bir çaba sarf ediyor. Yangın durumu bildirilir bildirilmez, bölgeye hızla çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ayrıca, yangını kontrol altına almaya yardımcı olmak amacıyla helikopterler de kullanıldı.

Vatandaşların Destekleri

Çevredeki vatandaşlar da yangınla mücadeleye katkı sağlamak için seferber oldu. Havadan helikopter yardımıyla yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine yardımcı oluyorlar.

Evlerin Güvende Tutulması

Yangının etkisi altına aldığı bölgeye yakın konumdaki bazı evlerin çatılarına sıçrayan alevler, itfaiye ekipleri tarafından hızlı bir şekilde kontrol altına alındı ve evler güvende tutuldu.

Hızlı Tepki

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yangının başlamasının ardından sadece üç dakika içinde itfaiye ekiplerinin müdahaleye başladığı belirtildi. Yangına toplamda 11 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 2 dozer, 1 helikopter ve 70 personelle müdahale ediliyor. Maltepe'deki orman yangınına hızlı ve etkili müdahale, yangının yayılmasını önlemek ve çevre sakinlerinin güvenliğini sağlamak için devam ediyor.(Haber Merkezi)

Paylaş