havadurum

İsrail’in Gazze Şeridine Saldırısı Kınandı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çanakkale Şubeler Platformu, İsrail’in Gazze Şeridine düzenlediği saldırıyı kınadı ve Filistin halkına destek çağrısı yaptı.

825

İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı ve halen devam eden Filistin Savaşı, dünyanın dört bir yanında tepki çekiyor. Savaşın en kanlı günü ise 17 Ekim’de yaşandı. İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan ve çoğunluğu çocuk hastalardan oluşan bir hastaneyi bombaladı. Bu saldırı sonucu yüzlerce kişi öldü, yüzlercesi yaralandı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çanakkale Şubeler Platformu’nun çağrısıyla İskele Meydanı’nda KESK’in çağrısıyla basın açıklaması yapıldı. Gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, siyasi parti temsilcileri ve birçok vatandaş katılım sağladı. Katılımcılar, “Filistin halkı yalnız değildir”, “İsrail işgaline son”, “Yaşasın Filistin direnişi” sloganları attı.

Savaş suçları mahkemesi çağrısı

Bu katliam karşısında sessiz kalmayan KESK Çanakkale Şubeler Platformu, İskele Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına konuşan dönem sözcüsü Bülent Barın, İsrail’in saldırısını “açık bir savaş ve insanlık suçu” olarak nitelendirdi. Barın, “Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkûm edilmiş, lanetlenmişlerdir. Benzer katliamlara yol verilmemesi ve hesabının sorulması için bu suçu işleyenlerin ve sivillerin ölümüne yol açan benzer saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için derhal girişimlerde bulunulmalıdır. Bu nedenle, emperyalist hegemonik güçlerin işlevsiz hale getirdiği Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinin derhal toplanması ve süreci başlatılması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Barış mücadelesi yükseltilmeli

Barın, ayrıca emek ve demokrasi güçlerine de çağrıda bulunarak, “Savaşı durduracak olan dünya ezilen halkları ve emekçilerdir. Bu nedenle bir çağrımız da tüm emek ve demokrasi güçlerinedir: yaşama, geleceğe ve emeğimize sahip çıkmak için barış mücadelesini yükseltelim” diye konuştu. Barın, İsrail ile yapılan ikili anlaşmaların iptal edilmesini, Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü desteğin sağlanmasını ve hak eşitliğini tanımayan hiçbir 'çözüm’ün kabul edilmemesini talep etti.(Damla Yeltekin)

Paylaş