havadurum

İspanya ve İngiltere EURO 2024 Finalinde Karşı Karşıya

Berlin Olimpiyat Stadyumu, bugün Türkiye saatine göre 22.00'de başlayacak olan EURO 2024 final maçı ile tarihe tanıklık edecek. Maç Türkiye'de TRT 1'de canlı olarak yayınlanacak.

874

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda bugün Türkiye saatine göre 22.00'de oynanacak EURO 2024 final maçında İspanya ve İngiltere karşı karşıya gelecek. Bu heyecan verici mücadele, Türkiye'de TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İngiltere, erkek futbolunda uzun süredir büyük bir başarı elde edemedi. Bu nedenle, hem oyuncular hem de teknik ekip, bu final maçını tarihlerindeki ilk Avrupa Şampiyonası zaferine ulaşmak için bir fırsat olarak görüyor. İngilizler, EURO 2020 finalinde Londra'da İtalya'ya penaltılarda kaybetmişti. Bu, İngiltere'nin üst üste ikinci Avrupa finali olacak. İngiltere'nin son büyük kupası, 1966 yılında ev sahipliği yaptıkları Dünya Kupası'ndan gelmişti.

Finale tüm maçlarını kazanarak gelen İspanya ise güçlü kadrosu ile bir kez daha Avrupa'nın zirvesine çıkmayı hedefliyor. İspanya dördüncü Avrupa Futbol Şampiyonası kupasını evine götürmek istiyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş