havadurum

İŞKUR’dan 90.000 TL’lik destek

İŞKUR'un Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlara yönelik olarak sunduğu 90.000 TL’lik Hibe Desteği Projesi, kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Proje kapsamında her yıl 2 defa başvuru alınarak, uygun görülen adaylara 90.000 TL’ye kadar destek veriliyor.

1236

Bu destekten yararlananlardan biri de Biga’ da yaşayan Engelli vatandaş M.M. oldu. 2023 yılında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile sözleşme imzalayan M.M., aldığı 90.000 TL’lik hibe desteği ile 3 adet büyükbaş düve hayvan satın aldı. M.M., hayvancılık yaparak hem kendi işinin patronu oldu hem de ailesinin geçimine katkı sağladı.

M.M.’nin başarısını yerinde görmek isteyen Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz ve İşkur Biga Hizmet Merkezi müdürü Emrullah Narin, 26.12.2023 tarihinde genç çiftçiyi ziyaret ettiler. Yetkililer, M.M.’ye hayırlı olsun dileklerini ileterek, İŞKUR'un Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlara sunduğu bu desteğin önemine vurgu yaptı.

İŞKUR'un Hibe Desteği Projesi hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, İŞKUR'un resmi web sitesini ziyaret edebilir veya en yakın İŞKUR hizmet merkezine başvurabilir.

(Haber Merkezi)

Paylaş