havadurum

İskenderoğlu: “Bu sefer hizmet konuşulacak”

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale OLAY Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin soruları cevaplayarak; “Çanakkale’yi ihya edecek projelerimle ve gece gündüz Çanakkale için çalışacak kadrolarımızla, kentin yerel yönetimine talibim” dedi. 

2220

31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kalmasıyla birlikte Çanakkale’de de belediye başkan adayları vatandaşlarla bir araya gelerek, projelerini anlatmaya, temasta bulunmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, seçim çalışmaları kapsamında kentlilerle bir araya gelerek, vaatlerini dile getiriyor. Gazetemiz OLAY Gazetesi’ne de ziyaret gerçekleştirilen İskenderoğlu, Çanakkale’nin eksiklerini, vatandaşların taleplerini, yapmayı planladıkları projeleri anlatarak; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Çanakkale Belediye Başkan Adayı oldum. Çanakkale’de, yerel yönetim anlamında parti ayrımı gözetmeksizin, yapacağımız çok iş var, yolumuz uzun, inancımız tam” diye konuştu.

“Kentin yerel yönetimine talibim”

Yerel seçim çalışmaları kapsamında hız kesmeden temaslarına devam eden Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette; “Çanakkale, ülkemiz için en değerli şehirlerimizden biri, burada bir kadın siyasetçi olarak çeşitli kademelerde görev aldım, milletvekilliği yaptım, şimdi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Çanakkale Belediye Başkan Adayı oldum. Çanakkale’de, yerel yönetim anlamında parti ayrımı gözetmeksizin, yapacağımız çok iş var, yolumuz uzun, inancımız tam. Çanakkale halkına ve en önemlisi Çanakkale’nin kadınlarına güveniyorum, sorunları biliyorum, Çanakkale’yi ihya edecek projelerimle ve gece gündüz Çanakkale için çalışacak kadrolarımızla, kentin yerel yönetimine talibim” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale’de insanımızın en büyük sıkıntısı trafik”

Çanakkale’nin en büyük probleminin trafik olduğunu dile getiren İskenderoğlu; “Kamuoyu anketi yaptırdık, orada çıkan sonuç; Çanakkale’de insanımızın en büyük sıkıntısı trafik, ulaşım ve otopark sorunu. Benim kafamda aslında, sosyal konutların başlamak kaydıyla, fiziki ömrünü tamamlamış, aslında birçok binamız var, kentsel dönüşümdü. Belki biraz da izlediğimiz televizyon programlarından etkileniyoruz, bilmiyorum ama böyle durumlarda işin uzmanına gitmek lazım. Profesör Doktor Mustafa Ilıcalı’yı aradım, ondan destek istedim, aslında bizim kafamızda belirlediğimiz planlarımız var ancak bir nebze daha uzmandan destek almayı doğru buluyorum, gelip bir ekip gönderdiler, bize bir hazırlık yaptılar, ön çalışmamızı yaptılar; bazı yolların tek yol olması gibi, kavşakların düzenlenmesi, akıllı sistemin uygulanması gibi. Böyle olunca Telekom ziyaretimizde, altyapımızın da akıllı şehir uygulamalarına uygun olduğunu gördük, onlarla da altyapıyı çalışmaya başladık bir an önce, trafiğimizi rahatlatacağız, ilk yapacağımız işlerden biri aslında otopark, şehirde bir iki otopark daha yaptığımızda biraz daha trafik rahatlayacak, trafik ile başlayacağız” şeklinde konuştu.

“Meclis kararıyla suyu yüzde 50 ucuzlatacağız”

Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığımı ifade eden İskenderoğlu; “Su çok yüksek, ben bu şehirde yaşayan bir bireyim, su fiyatları çok yüksek, Türkiye’nin en yüksek fiyatlarından birinde su kullanıyoruz, o yüzden de yapabilir miyiz noktasına baktık, bütün projelerin altını doldurarak çalışma yaptık, yüzde 50 indirebiliriz, meclisi aldığımız zaman, Çanakkale Belediye Başkanı olduğumuzda, meclis kararıyla suyu yüzde 50 ucuzlatacağız, öyle ‘ben yaptım, oldu’ bir sistem istemiyorum, o yüzden de etrafta proje ekiplerimiz geziyor” sözlerini kullandı.

Vatandaşlara Çanakkale’ye dair hayallerini sorduklarını belirten İskenderoğlu; “Çocuklar halka soruyorlar; Çanakkale’de elinizde sınırsız bir para olsa ve belediye başkanı olsanız ilk neyi değiştirirdiniz diye, kiminden Sarıçay projelerine dair şeyler çıkıyor, kiminden Özgürlük Parkı’nı düzenleme çıkıyor, kiminden kentsel dönüşüm çıkıyor. Hepimizin bildiği sorunlar ama acaba bir nebze daha bir şeyler katabilir miyiz?” diye konuştu.

“Bir pazaryeri hayalim var”

Çanakkale’de birçok alanı içinde barın bir pazaryeri hayali olduğunu vurgulayan İskenderoğlu; “Bir pazaryeri hayalim vardı, bunu anlattım, yemekler yaptık, dezavantajlı kısımlardan başlamak kaydıyla, önce teşkilatımız ile bir yemek yaptık ardından Şehit ve Gazi ailelerimiz ile çünkü onlar çok kıymetli, burası Şehitler Diyarı sonra engelli ailelerimiz ile onların sorunlarını dinledik ve esnafımızı dinledik. Ben gündüz hep esnafları geziyorum, ben gitmek istiyorum, birebir görüşüyorum, uzun sürüyor ama bir kişinin bile gönlüde ‘şu da olmalıydı’ kalsın istemiyorum. O toplantılarda ben anlatıyorum pazaryeri hayalimi; girdiğiniz zaman alt katının pazarcı otoparkı yaptığımızda, üst kata girdiğinizde temiz, etrafı kapalı, üste camlar yaptığımız zaman, aynı Ezine, Lapseki, Biga gibi nefes alacağı, kışın kapattığınızda sıcak olacak bir pazaryerine ihtiyacımız var ama bunun yanında ben bir anneyim her şeyden, eteğinde bir çocukla pazara gitmek çok zorlar, bir kreş koyalım, oraya insanlar çocuklarını güvenle bıraksınlar, yanına bir emzirme odası yapalım, temiz tuvaletler olsun dedim, pazarcının biri söz aldı; ‘doğru söylüyorsun ama bizim mescidimiz yok’ dedi, kadın erkek mescidi birmiş orada ve iki kişilikmiş, ben bilmiyordum mesela ve pazarcı esnafı için bu önemli. Bir esnafımız dedi ki ‘sağlık kabinine ihtiyacımız var’ çünkü oraya bazen yaşlılarımız geliyor, tansiyonları düşüyor gibi. Projeleri böyle vatandaşlarımızın fikirleri ile değerlendirdik. Üst katında iki kat otoparkın en üst katında STK’ların toplantı odalarının olacağı, bir ya da iki toplantı salonunun olacağı ama 2-25 kare her STK’mıza kendi odası olsun, ortak toplantı salonunu kullansınlar istiyorum, belki yanına halk oyunları çalışmalarını yapabileceği, dans kurslarını yapabilecekleri bir yer olsun istiyorum çünkü pazaryerimiz çok geniş bir alan, en üstüne de elektrik panellerini döşeyelim dedim çünkü yeni sistemde ufak minibüsler var elektrikli, bu enerji sistemlerini Çanakkale’nin kullanıyor olması lazım ve ufak minibüs hatlarıyla da hem trafiği kolaylaştırırız, hem de kendi ürettiğimiz elektriği kullanabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Kendimi biraz daha şanslı görüyorum”

İlk önce temel problemlerin giderilmesi gerektiğini dile getiren İskenderoğlu; “İlk önce şehri normalleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum, trafiği düzenleyip, çöpü toplayıp temiz bir Çanakkale sonrasında her şeyi yaparız çünkü bu konuda bize destek olacak bir Cumhurbaşkanımız ve çok güçlü bir bakanlıklarımız var, bunlar ben olmazsam gelmez mi, elbette gelir Çanakkale’ye ama benim kapı çalışmam ile biraz daha kolay olur diye tahmin ediyorum çünkü hepsi ile dönem dönem siyaset yaptığım için kendimi biraz daha şanslı görüyorum” şeklinde konuştu.

“Kendine daha iyi hizmet verecek olan insana oy verecekler”

Ak Parti’nin 2004 ve 2009 seçimlerine dair detaylar veren İskenderoğlu; “Ak Parti 2004’te ve 2009’da çok yakındı ve şehrimiz için o dönem Murat Efe beraber yol almak bir şanstı. Biz çok iyi anlatamadık, ben çünkü hiçbir zaman vatandaşın ‘onlar yanlış karar verdi’ kısmında değilim, biz anlatsaydık vatandaşımız doğru tercihi yapardı, Murat Efe o dönem için çok iyi bir belediye başkan adayıydı ve Murat abi ile her zaman beraberiz, onun da tecrübelerinden faydalanıyorum, olmadı yapamadık, anlatamadık. Siyasi konjektör ile birlikte makas açıldı. Mehmet Daniş de bence Ankara tecrübesi ile Çanakkale’yi bambaşka bir renge boyayacak bir adamdı, bir liderdi, bir belediye başkanıydı ama olmadı, siyasi konjektör ile birlikte açıldı. 17-25 o tapelerin olduğu dönem, Mehmet Daniş’in belediye başkan adaylığı dönemine denk geldi, Çanakkale bence yine bir şans kaybetti, arkasından Ayhan Gider vekilimiz, o da bence çok güçlüydü ama ittifaklar makasın açılmasını sağladı, karşımızda birleşen bir ittifak. Bu dönem, karşımızda herkesin kendi ayrı adayı var, CHP ayrıldı ya da ayrılmadı bunu söyleyemem, bunu söylemek benim siyasi adabıma da yakışmaz çünkü herkesin gönlünde bir aslan yatar ama ben şunu söylüyorum; belediye seçimi bir siyaset seçimi değil, biz sekiz ay önce siyaset seçimimizi yaptık ve biz milletvekillerimizi seçtik, kimi mecliste kimi değil, Cumhurbaşkanımızı seçtik, o bir siyaset seçimiydi, insanlar kendi ideolojilerine oy verdiler ama bugün kendine daha iyi hizmet verecek olan insana oy verecekler” diye belirtti.

“Kadının siyasette olmasını çok önemsiyorum”

Kadınların siyaset hayatındaki önemine değinen İskenderoğlu; “Ben şunu söylüyorum; iyi projelerimiz var, birçok aday Çanakkale’nin sorunlarını benim gibi kamuoyu yoklamasıyla, sahaya inerek öğreniyor ve onlara çözüm bulmak için bir yol haritası belirliyor. Ben şunu söylüyorum ekstra olarak; birincisi ben bir kadınım, kadının siyasette olmasını çok önemsiyorum ama kadının söz sahibi makamlarda olmasını da çok önemsiyorum, ben milletvekilliği yapmış bir kadınım, bu şehrin sorunlarını gayet iyi biliyorum, bütüncül bir bakış açısıyla aslında şehrin tümüne, çözümünün birlikte hareket etmek olarak yol alacağını ve Ankara’daki yatırımları, bu şehrin tümüne birlikte getirebileceğimize inanıyorum, ben bunun kapısını açabilecek bir kadınım. Ben bugün kültür sarayı diyorsam bunun altını doldurarak söylüyorum, bunun için Kültür Bakanı ile görüşüyorum, ben böyle bir şey yapmak istiyorum diyorum, bakanlık ne destek verebilir belediyelere diye soruyorum, söylediğim hiçbir proje alt yapısı oluşturulmadan söylenmiş bir proje değil, ayakları yere sağlam basan, bu şehrin gerçekten sorunlarına çözüm odaklı bakan bir belediye başkan adayıyım, ben kendimi söyleyebilirim, diğer adaylarla ilgili bir tane negatif konuşmuyorum, konuşmam” sözlerini kullandı.

“Belediye başkanlığımızı yaptı, dört dönem seçildi”

Ülgür Gökhan’a dair konuşan İskenderoğlu; “Ülgür Gökhan’a teşekkür ettim, bu şehre kattığı güzel şeyler vardır, belediye başkanlığımızı yaptı, dört dönem seçildi. Ona kötü laf söylemenin, vatandaşın aslında tercihine kötü laf söylemek olduğunu düşünüyorum, aynı şekilde Cumhurbaşkanımıza hakaret edenin, vatandaşın iradesine hakaret ettiğini düşündüğüm gibi. Benim için karşımdaki siyasi görüşün ayrı bir şey olması değil, bakış açısı önemli. CHP ve İYİ Parti adaylarına başarılar diledik çünkü biz güçlü bir iktidarız ve güçlü bir belediye başkan adayıyız, bir kadın olarak tüm kadınların oylarına talibim, diğer vatandaşlarımızın da hepsinin oyuna talibiz” diye konuştu.

“Biz şovumuzu yaptığımız hizmetlerle yapacağız”

Derdinin şov yapmak olmadığını vurgulayan İskenderoğlu; “CHP ikiye ayrıldı, üçe ayrıldı, gerçekten o bizim işimiz değil çünkü bence CHP adayının, CHP seçmeninin gönlüne girmesi lazım projeleriyle, yaptığı işleriyle ama ben bütün Çanakkale’nin gönlüne girmeye talibim. Gerçekten Çanakkale’ye hizmet etmeye talibim o yüzden şansımın çok olduğunu düşünüyorum, sahadaki gözlemim bu, esnafın artık birtakım şeylerden çok rahatsız olduğunu görüyorum, ev toplantıları yapıyorum, toplantılarda aldığımız sonuç bu. Birçok toplantıda fotoğraf vermek istemiyorlar, ben de vermelerini istemiyorum, benim derdim şov yapmak değil, biz şovumuzu yaptığımız hizmetlerle yapacağız. O da benim yanımda, bu da benim yanımda resmine ihtiyacımız yok. vatandaş, gönlüne girdiysek, bize güvendiyse sandıkta oyunu verir ve biz de şovumuzu, beş yılda Çanakkale’yi Türkiye’de kendi segmentinde, en iyi ilk beş il arasında alarak gerçekleştireceğiz, biz şovumuzu orada yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Aldığımız görevlerin bize emanet olduğunu düşünüyorum”

Gençlerin emanetlerini taşıdıklarının bilincinde olduğunu dile getiren İskenderoğlu; “Çanakkale’deki kadınlar başta olmak üzere tüm sağduyulu hemşehrililerimize güveniyorum. Ben gerçekten inanıyorum, söylemiş olmak için değil, bu hizmetleri yaptığımızda Çanakkaleli hemşehrililerimizin de, gençlerimizin de çok mutlu olacağını düşünüyorum, neden gençleri ayrıca söyledim; onlar da bir birey ve onlar da aslında birer seçmen ama biz artık bu saatten sonra bu şehirde aldığımız görevlerin bize emanet olduğunu düşünüyorum çünkü biz, şu an gençlerin emanetini sırtımızda taşıyoruz ve biz de onlara emanet edeceğiz, o yüzden de oğlumun söylediklerine çok dikkat ediyorum, oğlumun arkadaşlarıyla görüşüyorum, etrafımdaki arkadaşlarımın çocuklarına soruyorum, ne görüyorsunuz, nasıl bir Çanakkale görüyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Çanakkale’de, artık korna sesi istemiyoruz”

Akıllı şehir noktasına değinen İskenderoğlu; “Akıllı şehir benim için çok önemli. Şunu öğrendiğimde çok üzüldüm; trafik sorunu yaşıyoruz, bizim trafikteki ışıklarımız, en üst teknoloji, çok kalite, dünyanın parasını verip almışız ama kullanmıyoruz, açmıyoruz, o yüzden korna sesleri duyuyoruz Çanakkale’de, artık korna sesi istemiyoruz” diye belirtti.

“Onların güvenlerine talibim”

Çanakkaleli vatandaşlara seslenen İskenderoğlu; “Yapacağımız işlerin gerçekten altı dolu, benim öncelikli hedefim; birlikte yönetmek, ben söyledikten sonra insanlar bunu konuşmaya başladı, hoşuma da gidiyor. Bunu bir iki esnaf toplantısında söyledim; niye bu şehrin bir Atatürk Kültür Merkezi yok diye, Muharrem bey duydu ve biz yapacağız onu dedi, hoşuma gidiyor, fikir vermekse biz buna açığız, biz bunu yapmak istiyoruz her şeyden önce. Söylediğimiz bütün projeleri yapacak gücümüz var, onların hayal ettiği şehri aslında hemşehrililerimize yaşatmak istiyoruz, şehrin emini olmak istiyorum, onların güvenlerine talibim, gönüllerine girip yaşamak istedikleri şehri birlikte yaşayacağız, desteklerini bekliyorum” dedi.

(SEÇKİN SAĞLAM)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş