İşgücü Uyum Programı için başvurular başladı

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığının ortak projesi olan İşgücü Uyum Programı için başvurular başladı. Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü de işgücü piyasasına girmek isteyen kentlileri programa katılmaya davet etti. Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak.

1242

İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, işgücü piyasasına girmek isteyenlere yönelik olarak düzenlenen İşgücü Uyum Programı için başvurular başladı.

Program için geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla bir tanıtım toplantısı düzenlenmişti.

Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü, yaptığı bir duyuru ile 81 ilde toplam 120 bin kontenjanla açılan programa katılmak isteyen kentlileri bilgilendirdi.

Programa Bozcaada’dan katılmak isteyenlere uyarı!

Kurumdan yapılan açıklamada Çanakkale’de tüm ilçeler için başvuru alınacağı belirtilirken; Bozcaada ilçesi için başvuracak adayların Merkez İlçe ilanına başvurmaları gerektiğinin altı çizildi.

İşgücü Uyum Programı (İUP) nedir?

İUP, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlardır.

Kimler Katılabilir?

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir.

Program Detayları

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün). Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır.

Program Kapsamında Sağlanan Haklar

Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.

Başvuru nereye yapılacak?

İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş