havadurum

iOS 17 Özellikleri Neler? iOS 17 Hangi iPhone Modellerine Gelecek?

Apple, 18 Eylül’de iOS 17 güncellemesini kullanıma sundu. iOS 17, iPhone kullanıcılarına birçok yeni özellik ve iyileştirme getirdi. Peki, iOS 17 özellikleri neler? Hangi iPhone modelleri iOS 17’yi alacak? İşte haberimizde iOS 17 ile ilgili merak edilenler…

1205

iOS 17, Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi. iOS 17, iPhone kullanıcılarına daha akıllı, daha kişiselleştirilmiş ve daha eğlenceli bir deneyim sunuyor. iOS 17 ile gelen yeni özellikler arasında FaceTime’da video ve sesli mesaj bırakma, mesajlarda sesli mesajları yazılı olarak okuma, aramalarda kişi posterleri oluşturma, durum denetleme ile sevdiklerinize güvenle ulaştığınızı bildirme, canlı çıkartmalar yaratma ve kullanma, etkileşimli araç takımları ile uygulamaları daha kolay yönetme, çevrimdışı Apple Haritalar ile internet bağlantısı olmadan yol tarifi alma gibi pek çok yenilik yer alıyor.

İos 17 Nedir?

iOS 17, Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi. iOS 17, iPhone kullanıcılarına daha akıllı, daha kişiselleştirilmiş ve daha eğlenceli bir deneyim sunuyor. iOS 17, iPhone’un performansını, güvenliğini ve pil ömrünü artırırken, aynı zamanda yeni özellikler ve tasarımlarla kullanıcıların ihtiyaçlarına ve zevklerine uyum sağlıyor. iOS 17, Apple’ın diğer ürünleri ve servisleriyle de uyumlu çalışarak ekosistem içinde sorunsuz bir geçiş sağlıyor.

İos 17 Özellikleri Neler?

iOS 17 ile gelen yeni özelliklerden bazıları şunlardır:

FaceTime’da video ve sesli mesaj bırakma: Aradığınız kişi FaceTime çağrınızı cevaplayamadığında video veya ses kaydı yollayabilirsiniz. Böylece görüntülü veya sesli olarak kendinizi ifade edebilirsiniz.

Mesajlarda sesli mesajları yazılı olarak okuma: Sesli mesajlar artık metne dönüştürülüyor. Böylece mesajları ilk geldiği anda okuyabilir ve dinlemeyi sonraya bırakabilirsiniz.

Aramalarda kişi posterleri oluşturma: Aradığınız kişinin ekranındaki görünümünüzü özelleştirebilirsiniz. Fotoğrafınızı veya Memoji’nizi seçebilir veya farklı renklerde arka planlar kullanabilirsiniz.

Durum denetleme ile sevdiklerinize güvenle ulaştığınızı bildirme: Bu özellik gideceğiniz yere, örneğin evinize vardığınızda arkadaşınıza veya ailenizden birine bildirim gönderiyor. Böylece onları endişelendirmemiş oluyorsunuz.

Canlı çıkartmalar yaratma ve kullanma: Canlı çıkartmalar oluşturmak için fotoğraflarınızı kullanabilirsiniz. Canlı çıkartmaları efektlerle stilize edebilir veya Live Photos özelliğiyle animasyonlu Canlı Çıkartmalar oluşturabilirsiniz. Çıkartmalarınızı mesajlarda, fotoğraflarda veya diğer uygulamalarda kullanabilirsiniz.

Etkileşimli araç takımları ile uygulamaları daha kolay yönetme: Araç takımı (widget) üzerinden müzik çalabilir, ışıkları kapatabilir veya uygulamaları açabilirsiniz. Ayrıca araç takımlarını istediğiniz gibi boyutlandırabilir, düzenleyebilir veya gruplayabilirsiniz.

Çevrimdışı Apple Haritalar ile internet bağlantısı olmadan yol tarifi alma: Haritadaki bir alanı iPhone’unuza kaydedebilir ve internet bağlantınız olmadan da yol tarifi alabilirsiniz. Ayrıca yer kartlarında çalışma saatleri ve değerlendirmeler gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

iOS 17 Hangi iPhone Modellerinde Gelecek?

iOS 17, aşağıdaki iPhone modellerinde çalışacak:

iPhone Xs
iPhone Xs Max
iPhone Xr
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone SE (2020)
iPhone 12 mini
iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 13 mini
iPhone 13
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone SE (2022)
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max

iOS 17, Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi. iOS 17, iPhone kullanıcılarına birçok yeni özellik ve iyileştirme getirdi. iOS 17 ile gelen yeni özellikler arasında FaceTime’da video ve sesli mesaj bırakma, mesajlarda sesli mesajları yazılı olarak okuma, aramalarda kişi posterleri oluşturma, durum denetleme ile sevdiklerinize güvenle ulaştığınızı bildirme, canlı çıkartmalar yaratma ve kullanma, etkileşimli araç takımları ile uygulamaları daha kolay yönetme, çevrimdışı Apple Haritalar ile internet bağlantısı olmadan yol tarifi alma gibi pek çok yenilik yer alıyor.

Yunus Erzincanlı

Paylaş