havadurum

“İnsanca geçinebilecek emekli maaşı istiyoruz”

Çanakkale Disk Emekli Sen emeklilere verilen 5000 TL ikramiye hakkında basın açıklamasında bulundu. Emeklilerin hakkının verilmesi gerektiğini söyleyen Çanakkale Disk Emekli Sen, hakkı olanı istediği doğrultusunda açıklama gerçekleştirdi.

1150

29 Ekimde emeklilere yönelik ikramiye verilecek. Bu kararı eleştiren Çanakkale Disk Emekli Sen, “Sadaka değil hakkımız olanı istiyoruz” diyerek açıklanan kararı eleştirdi. Emeklilere yönelik ayrıştırma yapıldığını dile getiren Disk Emekli Sen Çanakkale Şube Başkanı İrfan Kütüklü, emekliler olarak öfkeli olduklarını belirtti. Yapılan basın açıklamasında konuşan Kütüklü “Emekliler olarak öfkeliyiz, kırgınız. Ötekileştirmeyi, aşağılanmayı hak etmiyoruz. AKP’li Cumhurbaşkanı lütuf etmiş 'Emekli ’ye 5000 TL veriyorum' demiş sonra eklemiş 'Ama hepsine değil ha!' çalışan emeklilere 5000 TL yok.” ifadelerini kullanarak verilen kararı eleştirdi.

“Emekliler birbirine düşürülmüştür”

Çalışan emeklilere ikramiye verilmeyecek olmasını eleştiren Kütüklü “Saray iktidarı Anayasanın eşitlik ilkesini çiğneyerek emeklileri ikiye bölmüştür. Birbirimize düşürmeye çalışmıştır, Bir de 25-30 yıl çalışmış, emekli olmuş tam rahat edecek emekli neden başka bir işte çalışsın? Siz emeklileri ikinci bir işte çalışmaya mahkûm etmişsiniz, bir de alay edercesine çalışanlara ikramiye yok diyorsunuz. Emeklileri ayrıştırıyor, mağdur ediyorsunuz. Türkiye’de hızla artan enflasyon karşısında emeklilerin alım gücünü yok edilmiştir. Çalışan emeklilere ikramiye ödenmemesi kabul edilemez. Çalışan cezalandırılmıştır. Temel gereksinimlerinin giderilmesi adına başvurduğu ek çalışma alanlarının önü kapatılmaktadır. Yoksulluk ve açlığa terkedilmiş, yok sayılmıştır” dedi.

“Bu yaşadıklarımızın nedeni biziz”

Emeklilere yönelik verilen ikramiyeyi eleştiren ve kendilerine sırt dönüldüğünü dile getiren Başkan Kütüklü “Emekli arkadaşlarımıza da bir çift sözümüz var. Bu AKP iktidarı 22 yıldır uyguladığı politikalarla tavrını net olarak göstermiştir. Emek sömürüsüne dayanan bir sistemle, bütün çalışan kesimlere ve emeklilere sırtını dönmüştür. Tüm bunlara karşın biz ne yaptık? Yanlış siyasi tercihlerimiz yüzünden emekli sendikalarımıza sırtımızı döndüğümüzden, örgütlü mücadeleye katılmadığımızdan ve bu iktidardan hesap sormadığımızdan bu yaşadıklarımızın nedeni biziz ve biz sorumluyuz” sözlerine yer verdi.

Emekliler mücadeleye çağrıldı

Emeklileri kendileri için mücadeleye çağıran ve sendika örgütlerinin birleşmesini söyleyen Kütüklü “Bütün emekli arkadaşlarımıza çağrımızdır. Örgütlü mücadeleye katılın. Disk Emekli-Sen de, Sendikalarda örgütlenin birleşin. Ancak ve ancak birleşik örgütlü mücadele ile haklarımızı alabiliriz. Biz dilenci değiliz. Sadaka istemiyoruz. Hakkımız olanı, insanca geçinebilecek emekli maaşı istiyoruz” dedi.

(Esra Güller)

Paylaş