havadurum

İnşaat ruhsatı başvuruları belediye sitesinde

İnşaat ruhsatı başvurularının Çanakkale Belediyesi web sitesi üzerinden takip edilmesine ilişkin “bilgi paylaşım sistemi” kentlinin kullanımına sunuldu.

479
Konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri; “Daha önce belediyemize yapılan inşaat ruhsatı başvuruları bilindiği gibi Belediyemiz tarafından sorumlularına şahsen bilgi verilmek suretiyle gerçekleştirilmekteydi. Yeni sistemde proje muhataplarının daha kısa zaman içerisinde bilgi sahibi olma fırsatı tanırken hem zaman kayıplarının hem de belediyemizdeki yoğunluğun azaltılması amaçlanmıştır.
 
Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ruhsat Birimine, yeni inşaat, tadilat ve yenileme ruhsatı adı altında yapılan inşaat ruhsatı başvurularının siz kent sakinleri tarafından hangi aşamada olduğunun ivedilikle öğrenebilmesi ve bilgi paylaşımı amacı ile oluşturulan Çanakkale Belediyesi  “İnşaat Ruhsat Başvuru Takip” butonu,  dilekçe tarih/sayısı, mal sahibi, yapı denetim firması, müteahhidi, talep tipi, durumu, ada parsel ve işlem tarihi gibi bilgileri içermektedir. Kent sakinlerinin ruhsat başvurularının hangi aşamada olduğunu kentlilerimizin evinden kolaylıkla takip edebilmeleri ve Belediye çalışanlarının yoğunluklarının azaltılmasını hedefleyen sistemden İnşaat ruhsatı başvurularınızı  www.canakkale.bel.tr adresi İnşaat Ruhsatı Başvuru Takip Butonundan takip edebilirsiniz” dediler.
Paylaş