havadurum

İnci Taneleri Dizisi Yayından Kalkıyor mu? İşte Detaylar

Kanal D’nin yeni dizisi İnci Taneleri, ilk bölümüyle büyük ilgi gördü. Ancak dizinin pavyon sahneleri ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığı iddiaları nedeniyle tepki de çekti. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin kaldırılması için hukuki süreç başlattıklarını ve RTÜK’e başvurduklarını açıkladı. Peki, İnci Taneleri dizisi yayından kalkacak mı? İşte son dakika gelişmesi!

3923

Kanal D’nin yeni dizisi İnci Taneleri, ilk bölümüyle büyük ilgi gördü. Ancak dizinin pavyon sahneleri ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığı iddiaları nedeniyle tepki de çekti. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin kaldırılması için hukuki süreç başlattıklarını ve RTÜK’e başvurduklarını açıkladı. Dizinin yapımcısı BKM ise henüz bir açıklama yapmadı. Dizinin yayından kalkıp kalkmayacağı ise merak konusu.

İnci Taneleri Dizisi Neden Tepki Çekti?

Kanal D’nin iddialı dizisi İnci Taneleri, 25 Ocak 2024 tarihinde ekranlara geldi. Başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Hazal Ergüçlü, Ahmet Mümtaz Taylan, Uraz Kaygılaroğlu, Özge Özpirinçci, Bülent Emrah Parlak, Ayta Sözeri, Devrim Yakut, Özlem Tokaslan, Güven Kıraç, Salih Kalyon, Merve Dizdar, Algı Eke, Cem Bender, Burak Satıbol, Ceren Moray, Ayşenil Şamlıoğlu, Cem Karakaya, Cihan Ercan, Ece Dizdar, Ekin Koç, Ersin Arıcı, Gökçe Eyüboğlu, Gökhan Alkan, Gülden Avşaroğlu, Hakan Salınmış, Hande Doğandemir, İrem Sak, Melisa Sözen, Murat Cemcir, Necip Memili, Okan Çabalar, Öner Erkan, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak, Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Şebnem Bozoklu, Şevket Çoruh, Tolga Çevik, Uğur Yücel, Umut Kurt, Yağmur Tanrısevsin, Yıldız Asyalı, Zeynep Kankonde gibi isimler yer alıyor.

Dizinin tanıtım fragmanında yer alan pavyon sahnesi, hem çok beğenildi hem de çok eleştirildi. Dizide, Dilber karakteriyle öne çıkan Hazal Ergüçlü, pavyonda dans ederken Ankara oyun havası eşliğinde şarkı söylüyor. Bu sahne, Ankara kültürünü ve seymenlik geleneğini yansıtmadığı gerekçesiyle Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir’in tepkisini çekti.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Dizinin Kaldırılmasını İstiyor

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin yayından kaldırılması için hukuki süreç başlattıklarını ve RTÜK’e başvurduklarını açıkladı. Demir, dizinin Ankara kültürünü yanlış tanıttığını, pavyonların ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın ve çürümüşlüğün merkezi olduğunu söyledi. Demir, “Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir. Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi bu başkentimiz Ankara için bir utançtır.” dedi.

Demir, dizinin yapımcısı BKM’ye dava açacaklarını ve RTÜK nezdinde de gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti. Demir, “Bu ve benzer dizilerin Ankara kültürünü yanlış tanıttığını, Ankara’nın adını lekelediğini düşünüyoruz. Bu dizinin yayından kaldırılması için hukuki süreci başlattık. RTÜK’e de başvurduk. Bu dizinin yayından kaldırılması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Dizinin Yapımcısı BKM’den Açıklama Yok

Dizinin yapımcısı BKM ise henüz bir açıklama yapmadı. Dizinin ilk bölümü, reyting listesinde üst sıralarda yer alarak yayın hayatına iddialı bir başlangıç yaptı. Dizinin oyuncuları ve yönetmeni de sosyal medyada dizinin başarısını kutladı. Dizinin ikinci bölümü 1 Şubat 2024 tarihinde yayınlanacak. Dizinin yayından kalkıp kalkmayacağı ise merak konusu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş