İnce "Belediye Başkanlığı?na seçilenler 'Işık'ı örnek alsın"

1042

 Yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylarda seçim çalışmalarına hız verdiler. Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık Birlik ve Beraberlik Mitinglerine devam ediyor. Son olarak Biga Kavaklık Meydanı’nda gerçekleşen mitinge CHP 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce’de katıldı. Düzenlenen mitinge Bigalılar, yoğun ilgi gösterdiler.  Mitingde konuşan Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık; “Bu ne güzellik. Bu ne muhteşem bir karşılama. Biga’ya olan aşkım daha da büyüdü. Çok kıymetli hemşerilerim, analarım, bacılarım, evlatlarım. Bu akşamki bu güzel karşılama; 31 Mart’ta Biga’ya baharı getirecektir. Biga bölgeye örnek oldu. Biga gibi diye anlatıyorlar, Biga gibi. Ama gerçek Biga burada. Beş yıl önce de ‘Biga’ya Başkan İsmail Işık’ dediniz. Ben de Bizim İsmail olarak yola çıktım. Beş yıldan beri de Sizin İsmail’im. Beni çok dinlediniz. Bu akşam çok kıymetli bir misafirimiz var. Benim çok değerli abim, aktif siyasete girdiğimden beri ondan çok şey öğrendim. Onun çizdiği yolda ilerliyorum. İlerlemeye de devam edeceğim” dedi. 

 
“Yeniden aday olanlar seni örnek alsın”
Işık’ın ardında Bigalılara konuşan İnce; “Beş yıl sonra bugün çehresi değişen, modernleşen, gerçek bir kent kimliğine kavuşan bir Biga’dayım. İsmail, bence Belediye Başkanlığına seçilenler beş yıl sonra aday olmayı düşündüklerinde seni örnek almaları lazım. Ama şunu da unutmayın. Türkiye’de satılık bir medya var. Bakın, günde dört beş yerde miting yapıyorum. Basında tık yok. Şu telefonlarınızı bir açar mısınız? Herkes canlı yayına geçsin. Televizyonlarınız, gazeteleriniz sizin olsun, milletin gönlü bize yeter. Bak görmüyor musun? Burası sanki Biga mitingi değil, İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir mitingi gibi görmüyor musun?” dedi.
 
“31 Mart’ta iyi bir belediye başkanı seçeceksiniz”
31 Mart’ta Türkiye’nin beka problemi olmadığını, 31 Mart’ta iyi bir belediye başkanı seçeceklerini belirten İnce; “Vallahi en iyilerinden bir tanesi burada beş yılda Biga’nın çehresini değiştirdi. Türkiye’nin faiz problemi var mı? Türkiye’nin dış borç açığı problemi, Türkiye’nin terör problemi, Türkiye’nin cari açık problemi, Türkiye’nin ödemeler dengesi problemi var mı? Bunların hepsi var. Türkiye’ye ne lazım? Türkiye’ye bir hukuk devleti lazımdır. Özgürlük, üretmek, adil mahkeme ve Türkiye’ye devlet olduğunu hatırlatmak lazımdır.  Şimdi sizden bir şey istiyorum. Bakın beş yılda modernleşen, çağdaşlaşan ve sürekli gelişen bir Biga oldu. Ben sürekli geliyorum Biga’ya. Çocukken de rahmetli babam ile hayvan almaya geliyorduk. Siz sürekli içinde yaşadığınız için belki fark edemiyorsunuz. Dışarıdan gelen birisi Biga’daki bu değişimi çok net görüyor. Biga modern bir şehir oluyor. Önümüzdeki beş yılda daha güzel şeyler yapacak. Şimdi şehir içinde son seçimde oy oranı kaçtı. Yüzde 35 mi? Ben Yalovalıyım, İsmail Işık Bigalı. Yüzde 65 yapıverin onu, olur mu? Yalnız bir şey daha söyleyeceğim. İsmail Işık için tamam. Yüzde 65 olsun. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 65 olsun. Bakın bir ilçede olabilecek en büyük mitinglerden birini yapıyoruz. Yarın öbür gün gazete ve televizyonlara bir bakın. O korkaklara bir bakın.  Yakında benim de onlara bir güzelliğim olacak. Ben de onlara bir güzellik yapacağım. Adam bana laf çakıyor. Güya Türkiye’nin en büyük gazetesiyim diye geçiniyor. Ben cevap veriyorum. Adamın lafını birinci sayfaya koyuyor, benim cevabım yok. Aradım genel yayın yönetmenini, bu nasıl bir şey sizin aldığınız para haram, çocuklarınızdan da mı utanmıyorsunuz? Nasıl ahlak sizin ahlakınız? Ah ah! Bunlar nasıl insanlar biliyor musunuz? Erdoğan belediye başkanı adayıyken Erdoğan’a çakıyorlardı. Sonra Erdoğan aldı bunları tuttu halkasından sallıyor şimdi bunları. Tir tir titriyorlar karşısında. Yazıklar olsun sizlere yazıklar olsun. Mert adam, yiğit adam ne başlangıçta öyle davranır ne de şimdi öyle davranır. Adil olacaksın adil. Bu kalabalığı görmüyorsanız yazıklar olsun size, yuh olsun. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İsmail Işık Belediye Başkanımızı sizlere, sizleri Allaha emanet ediyorum. Sağ olun var olun” dedi.
(Zeynel Yöner)
Paylaş