havadurum

İmamoğlu'na Seçim Şarkısı Hazırlayan Murat İde Kimdir?

Murat İde, Türk gazeteci, televizyon sunucusu ve siyasetçidir. Malatya doğumlu olan Murat İde, çeşitli medya kuruluşlarında çalıştıktan sonra Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti’nin basın danışmanlığı görevini üstlenmiş, ancak 2023 yılında bu görevden ayrılmıştır. Murat İde, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için bir seçim şarkısı hazırlamıştır. Murat İde’nin hayatı, kitabı, ayrıldığı kanal ve siyasi görüşleri merak ediliyor. İşte Murat İde hakkında bilmeniz gerekenler…

2651

Murat İde Kimdir?

Murat İde, 25 Mayıs 1969 tarihinde Malatya’da astsubay bir baba ile öğretmen bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Tam adı Yunus Murat İde’dir. İlk ve orta öğretimini Ayancık, Malatya ve İzmir’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Bölümünden mezun oldu.

Murat İde’nin Gazetecilik Kariyeri

Murat İde, gazeteciliğe 1989 yılında Günaydın Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Hürriyet Gazetesi, atv/A TAKIMI Programı, Show Tv ve Star Tv’de muhabirlik yaptı. Ardından sırasıyla; TGRT’de Haber Koordinatörü, Atv-Haber Müdürü, Atv-Ankara Temsilcisi, Sky-Türk Ankara Temsilcisi, HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı, Kanal 1 Genel Yayın Yönetmeni, sonra da Avrasya tv haber müdürlüğü görevine geldi.

Murat İde, 2007 yılında yayın hayatına başlayan Bengü Türk televizyonuna Genel Yayın Yönetmeni oldu. Aynı zamanda “Medya Açılımı” adlı programını yaptı. Takvim, Tercüman ve Ortadoğu Gazete’lerinde köşe yazarlığı yaptı. Halen YENİÇAĞ Gazetesi’nde ‘Ters Açı’ adıyla köşe yazıyor.

Murat İde’nin Kitabı

Murat İde’nin “Şeriatın Kestiği Yürek” adlı bir kitabı bulunmaktadır. Kitap, 2006 yılında Birharf Yayınları tarafından basılmıştır. Kitap, Murat İde’nin gazetecilik yaptığı dönemde tanık olduğu ve röportaj yaptığı şeriat mağdurlarının hikayelerini anlatmaktadır.

Murat İde Neden İşten Çıkarıldı?

Murat İde, 4 Mart 2017 tarihinde başkanlık sistemine ‘hayır’ diyen Bengütürk TV Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaparken kanaldan çıkarıldı. Murat İde’nin yerine Metin Özkan getirildi. Murat İde, kovulmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bengütürk TV’de Genel Yayın Yönetmenliği görevimden ayrıldım. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yeni görevimde başarılar dilerim” dedi.

Murat İde’nin Siyasi Görüşü

Murat İde, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti’nin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Murat İde, İYİ Parti’nin kuruluşunu destekleyen ve katkıda bulunan gazetecilerden biri oldu. Murat İde, İYİ Parti’nin siyasi çizgisini, “Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olması için mücadele eden, milliyetçi, muhafazakar, liberal, sosyal demokrat herkesin kendini bulabileceği bir parti” olarak tanımladı. Ancak 2 Kasım 2023 tarihinde Murat İde, İYİ Parti’deki görevinden ayrıldı. Bu kararın nedeni konusunda bilgi sahibi olmadığını belirten Murat İde, “Hayırlı olsun” dedi.

Murat İde’nin Seçim Şarkısı

Murat İde, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için bir seçim şarkısı hazırladı. Şarkının adı “Aklın Yolu İmamoğlu” oldu. Şarkı, 25 Şubat 2024 tarihinde İBB Haber sosyal medya hesabından paylaşıldı. Eski İBB Sözcüsü Murat Ongun da şarkıyı kendi hesabından paylaşarak Murat İde’ye teşekkür etti. Şarkı, İmamoğlu’nun başarılarını, projelerini ve vizyonunu anlatan bir klip eşliğinde yayınlandı. Şarkının sözleri ve müziği Murat İde’ye, aranjesi ise Cem Öget’e aittir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş