havadurum

İlk Hedef Tamam, Son 16'dayız!

A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup ederek grubunu ikinci sırada bitirdi ve diğer maçın sonucundan bağımsız olarak son 16 turuna yükseldi.

951

Ay-Yıldızlılarımıza galibiyeti ve turu getiren golleri 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+4. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Rakibimiz Çekya'nın golünü ise 66. dakikada Tomáš Souček attı. Çekya, karşılaşmayı Antonín Barák'ın 20. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle 10 kişi tamamladı. Ayrıca Çekya'da Tomáš Chorý de, karşılaşmanın son düdüğünün ardından kırmızı kartla cezalandırıldı. Hamburg'daki Volkspark Stadyumu'nda oynanan müsabakayı T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve eşi Zehra Büyükekşi ile TFF Yönetim Kurulu Üyeleri tribünden takip etti.

Bu galibiyetle birlikte grup ikincisi olarak tur atlayan Millîlerimiz, son 16 turunda D Grubu'nu lider bitiren Avusturya ile eşleşti. A Millî Takımımız ile Avusturya'yı karşı karşıya getirecek olan son 16 turu müsabakası 2 Temmuz 2024 Salı günü Leipzig Stadyumu'nda oynanacak ve maç TSİ 22.00'de başlayacak. F Grubu'nun diğer maçında ise Gürcistan, Gelsenkirchen'de oynanan müsabakada gruptan lider olarak çıkmayı bir önceki maçta garantileyen Portekiz'i 2-0 mağlup etti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda son maçların ardından oluşan puan durumu şöyle:

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş