İlk defa yemlik arpa üretildi

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Tohum Sandığı birimi, bu yıl Atalık buğday ve yemlik arpa üretiminde önemli bir aşamayı geride bıraktı.

663

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Tohum Sandığı birimi tarafından üretimi gerçekleştirilen Atalık buğday ve yemlik arpanın hasadı gerçekleştirildi.

Ekiminden hasada kadarki tüm teknik işlemlerinin (ekim işlemi, gelişim aşamaları arazi takibi ve gerekli pestisit uygulamaları ) Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Batdal tarafından takip edildiği, Atalık karakılçık, akbaşak ve sarı buğdayın yanı sıra bu sene ilk defa yemlik arpa üretimi gerçekleştirildi.

Üretilen atalık buğdaylar, gelen talepler doğrultusunda ücretsiz tohumluk olarak üreticilere temin edilirken, genetiği değişmemiş olan ürünlerin üretim ve tüketim miktarlarının artırılması amaçlanıyor. Geriye kalan ihtiyaç fazlası veya tohumluk vasfı taşımayan tohumlar ise ekmek ve un olarak tüketicilere sunuluyor

Üretim çalışmaları kapsamında ayrıca bu sene ilk kez üretimi yapılan yemlik arpalar ise belirlenecek kriterler doğrultusunda, yangınlardan zarar gören ihtiyaç sahiplerine hibe olarak dağıtılması planlanıyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş