havadurum

İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı: Netflix’in Gelmiş Geçmiş En İyi Filmi Olabilir Mi?

Netflix’in yeni filmi İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı, romantik komedi severler için kaçırılmaması gereken bir yapım. Film hakkında merak edilenleri öğrenmek için haberimizi okuyun.

1759

Netflix, Eylül ayında kütüphanesine eklenecek yeni filmler arasında İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı adlı romantik komedi filmine de yer verdi. Film, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı ve Netflix’in gelmiş geçmiş en iyi filmi olabileceği yorumları yapıldı. Peki İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı filmi ne anlatıyor? Filmde hangi oyuncular rol alıyor? Film ne zaman yayınlandı ve hangi ülkelerde zirveye oturdu? İşte İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı filmi hakkında merak edilenler…

Filmde Neler Oluyor?

İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı filmi, bir Londra uçuşu sırasında yakınlaşan iki yabancının, kaderin cilvesiyle birbirlerinden ayrı düşmesini ve kavuşmak için tüm olasılıklara meydan okumasını konu alıyor. Film, Jennifer E. Smith’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Filmde, matematik dehası olan Stella (Haley Lu Richardson) ve gazeteci olan Will (Ben Hardy) adlı iki genç, New York’tan Londra’ya giden bir uçakta tanışır ve aralarında bir çekim oluşur. Ancak uçakta yaşanan bir sorun nedeniyle Londra’ya inemeyen ikili, Dublin’e yönlendirilir. Burada birlikte vakit geçiren Stella ve Will, birbirlerine aşık olur. Ancak Stella’nın Londra’da yapması gereken önemli bir sunum vardır ve Will’in de başka bir uçuşa yetişmesi gerekmektedir. Bu yüzden ikili, havaalanında ayrılmak zorunda kalır. Bir daha asla görüşemeyeceklerini düşünen Stella ve Will, tesadüflerin yardımıyla yeniden karşılaşabilecekler mi?

Filmde Kimler Oynuyor?

İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı filminin başrollerinde Haley Lu Richardson ve Ben Hardy yer alıyor. Richardson, daha önce Beşinci Dalga, Columbus, Destansı Aşk ve Kimya Yüzünden gibi filmlerde rol almıştır. Hardy ise EastEnders dizisiyle tanınmış ve Bohemian Rhapsody, 6 Underground ve X-Men: Apocalypse gibi filmlerde oynamıştır. Filmin diğer oyuncuları arasında Jameela Jamil (The Good Place), Harry Shum Jr. (Glee), Shazad Latif (Star Trek: Discovery) ve Catherine Tate (Doctor Who) gibi isimler bulunuyor.

Film Ne Zaman Yayınlandı?

İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı filmi, 14 Eylül 2023 tarihinde Netflix’te yayınlandı. Film, Netflix’in orijinal filmleri arasında yer alıyor ve dünya genelinde izlenebiliyor.

Film Hangi Ülkelerde Zirveye Oturdu?

İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı filmi, yayınlandığı günden itibaren Netflix’in en çok izlenen filmleri listesinde üst sıralarda yer aldı. Film, 92 ülkede Netflix’in en çok izlenen filmi oldu. Bu ülkeler arasında Türkiye, ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, Fransa, Hindistan, Brezilya ve Avustralya gibi büyük pazarlar da bulunuyor.

Film Nasıl Eleştiriler Aldı?

İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı filmi, eleştirmenlerden karışık yorumlar aldı. Film, eleştiri toplama sitesi Rotten Tomatoes’da 100 üzerinden 81 puan alarak “taze” olarak nitelendirildi. Sitedeki eleştirmenlerin ortak görüşü şöyle: “İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı, tatlı ve sıcak bir romantik komedi sunuyor. Haley Lu Richardson ve Ben Hardy’nin uyumu, filmin klişelerini affettiriyor.”

Film, izleyiciler tarafından ise daha çok beğenildi. Rotten Tomatoes’da izleyici puanı %95 olan film, Netflix kullanıcıları tarafından da övgüyle karşılandı. Birçok izleyici, filmi Netflix’in gelmiş geçmiş en iyi filmi olarak nitelendirdi ve sosyal medyada paylaştı. Film, romantik komedi severler için kaçırılmaması gereken bir yapım olarak görülüyor.

Film Hakkında Merak Edilenler

  • Film, Jennifer E. Smith’in 2016 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanmıştır.
  • Film, Vanessa Caswill tarafından yönetilmiştir. Caswill, daha önce Little Women ve Thirteen gibi dizilerde yönetmenlik yapmıştır.
  • Film, Jameela Jamil’in anlatıcısı olduğu ilk film olma özelliğini taşıyor. Jamil, aynı zamanda filmin yapımcıları arasında da yer alıyor.
  • Film, Ben Hardy’nin ilk Netflix filmidir. Hardy, daha önce Amazon Prime Video’da yayınlanan 6 Underground filminde rol almıştır.
  • Film, Haley Lu Richardson’ın ikinci Netflix filmidir. Richardson, daha önce Netflix’te yayınlanan Destansı Aşk filminde oynamıştır.
  • Film, Harry Shum Jr.’ın ilk Netflix filmidir. Shum Jr., daha önce Crazy Rich Asians ve All My Life gibi filmlerde rol almıştır.
  • Film, Catherine Tate’in ikinci Netflix filmidir. Tate, daha önce Netflix’te yayınlanan David Brent: Life on the Road filminde oynamıştır.(Haber Merkezi)
Paylaş