"İletişim Lideri Ol! Afeti Yönet!” projesinin açılışı gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Erasmus+ kapsamında desteklenen “İletişim Lideri Ol! Afeti Yönet!” projesinin açılışını Troya Kültür Merkezi’nde yaptı. Proje, afetlerde iletişimin önemine dikkat çekiyor.

244

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Dalaylı’nın proje koordinatörlüğünü üstlendiği “İletişim Lideri Ol! Afeti Yönet!” isimli proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenerek Erasmus+ programı kapsamında hayata geçirildi. Projenin açılışı, Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılış programına, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, proje ekibinden Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı, öğretim üyeleri, personel ve öğrenciler katıldı.

Proje ekibinden Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı, afet bölgelerindeki iletişim koordinasyon problemleri hakkında bilgiler verirken, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Feyza Dalaylı, projenin amaçları, hedefleri ve proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler ile sonrasında yapılacak yaygınlaştırma faaliyetleri hakkında detaylı bilgi sundu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tüm proje ekibine teşekkür ederek, afetlerde iletişimin önemine vurgu yaptı. Erenoğlu, “Bir deprem ülkesi olarak, bu proje yalnızca üniversitemiz için değil, ülkemiz ve geleceğimiz için de oldukça önemli. Bu ve benzeri projeler enerjimizi, sinerjimizi, ivmemizi yükseltmemize ve depreme bilinçli bireyler yetiştirmemize yardımcı olacaktır.” dedi.

Projenin, afet durumlarında iletişimin etkinliğini artırmayı ve gelecekteki afetlere karşı hazırlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladığı ifade edildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş