İl Genel Meclisi’nde yeni dönem; “Katılımcı bütçe, şeffaf yönetim”

Çanakkale İl Genel Meclisi, bütçe hazırlama sürecine giriyor. 2025 yılı bütçe çalışmaları öncesinde, merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelen İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, “Bütçe süreci öncesinde, köylerimizin sorunlarını dinlemek, bütçeyi sorunların çözümü odaklı yapmak için toplandık” dedi. 

838

İl Genel Meclisi toplantı salonunda merkeze bağlı köy muhtarları bir araya gelerek sorunlarını ifade ettiler. Çanakkale OLAY Gazetesi’nden Seçkin Sağlam’ın haberine göre; İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul’un başkanlığında gerçekleşen toplantıya, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, İl Genel Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Güneş Pehlivan ile İl Genel Meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

“Birbirimizi dinlemek çok önemli”

İl Genel Meclisi’nde muhtarların katıldığı, kırsalda yaşayan vatandaşların ve köylerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda CHP Milletvekili İsmet Güneşhan konuşma yaptı. Güneşhan, “Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntılar var, siyasi sorunlar, sosyal sorunlar var. Hepimiz yaşayarak bunları görüyoruz. 2025 yılı bütçesi hazırlanacak. Ben bu toplantıları çok kıymetli buluyorum. Muhtarlarımızla İl Genel Meclisi’mizin bir araya gelmesi, sorunları tartışması, konuşması, birbirimizi dinlemek çok önemli” dedi.

“Köylerimizin sorunlarını hizmete yansıtacağız”

Toplantıda konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, “Köylerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız Kasım ayındaki bütçe sonrası daha çok artacaktır. Önümüzdeki dönemde muhtarlarımızın görüşlerini alarak, toplantılar yaparak, köylerimizin sorunlarını not alarak bunları hizmete yansıtmaya çalışacağız. Böyle bir hizmet anlayışımız olacak. İnsanlarımıza dokunmak istiyoruz. Muhtarlarımızla daha sık görüşerek ihtiyaçları daha kısa sürede çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların artından, köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi…

(HABER MERKEZİ)
Paylaş