İki kuşak bir arada doğayı keşfetti!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; sosyal sorumluluk dersi kapsamında minik öğrencilere, doğayı keşfetme fırsatı sundu.

703

ÇOMÜ, sosyal sorumluluk projeleriyle minik öğrencilere doğa ile iç içe olma fırsatı sunmaya devam ediyor. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri; ÇOMÜ Çocuk Gelişimi programı öğrencileri ile Ay Kreş’in anaokulu öğrencilerini Dardanos Kampüsü’nde buluşturdu. Doğaya fayda sağlaması amacıyla, daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için anaokullu miniklerle beraber üniversite öğrencileriyle birlikte doğayı tanıma fırsatı buldu.

"Doğanın Sesi" Çanakkale'de yükseldi

“Doğanın Sesi” projesini Dardanos Kampüsü’nde hayata geçiren Halkla İlişkiler öğrencileri, aynı zamanda İstanbul’da Zeytin Atölye’nin uyguladığı doğa ile taklit yönetiminin eğitime uyarlanmış hali olan biyomimikri eğitimini Çanakkale’deki öğrencilerle buluşturdu. Eğitimle beraber Halkla İlişkiler öğrencileri; Zehra Eda Çayırlı, Kübra Halime Rüzgar, Duygu Güdek ve Kubilay Özdemir kendileri gibi üniversite öğrencilerine farklı bir eğitim modeli göstermiş hem de bu eğitim modelinin uygulanmasını sağlamış oldu. Çevre ve doğa bilinci bilgilerinin nesilden nesile aktarabilmesi amacıyla Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öğretmen adayı Çocuk Gelişimi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen biyomimikri eğitimini, İstanbul’dan proje için Çanakkale’ye gelen Zeytin Atölye Eğitmenleri Elif Meltem Koç ve Elif Nur Aksoy verdi.

Öğrenciler hep birlikte doğayı keşfetti

Doğanın taklit yöntemi ile çocuklara nasıl öğretileceğini öğrenen Çocuk Gelişimi programı öğrencileri; öğretmenlik yapacakları anaokulu öğrencilerine, çevre ve doğa bilincinin öneminden bahsetti. Minik öğrencilere, doğa ile nasıl hayal kuracaklarını anlatmanın farklı bir yönünü keşfeden Çocuk Gelişimi programı öğrencileri, öğrendiklerini uygulamaya dökmüş oldu. Çanakkale Ay Kreş’teki miniklerle birlikte doğada öğrenme etkinlikleri yapan ÇOMÜ’lü öğrenciler, hep birlikte doğa kaşifliği yaptı. Kuşları ve kuş tüylerini inceleyerek bunlardan uçak kanatlarının nasıl yapıldığını inceleyen anaokullu minikler üniversitelilerle maket uçaklar yaparak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Minikler kendi uçaklarını yapma imkanını buldu

Yerli Hürkuş ve Akıncı uçaklarının köpük maketlerini birleştiren anaokullu minikler, uçakları uçurmaya çalıştı. Hep birlikte çimlere oturarak öğrendiklerini birbirilerine anlatan minik öğrencilerle, Çocuk Gelişimi öğrencileri yakından ilgilendi. Projeye katılan Zeytin Atölye ve Ay Kreş öğretmenleri, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programının mezun adayı öğrencilerinin kreşlerde görev almaya hazır olarak yetişmiş olduklarını gözlemlediklerini dile getirdiler. Etkinlik sonunda anaokulu öğrencilerine boyama kitabı, broş ve şekerleme hediye edildi. Proje ekibi öğrencilerinin tamamını kendileri organize ettiği proje; Ser-Tur, Haydi Kirala, Emin Kuyumculuk, Taha Lojistik, HÇ Ticaret, Ahmet Usta, Bukibaa Accessory, Cenk Global Lojistik ve Menderes Kardeşler’in destekleriyle gerçekleşti.

Önemli isimler katılım sağladı

Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Emine Merve Uslu’nun, “Sosyal Beceri” dersi kapsamında destek verdiği projeye; ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tanju Güdük ve sosyal sorumluluk dersi sorumlusu Öğr. Gör. Onur Bayram ile Ay Kreş öğretmenleri Okul Müdürü Asiye Akyel, Kurucu Esranur Çayıroğlu, öğretmenler; Hesna Simay Aytop, Aslı Özgür, Fidan Karabulut, Esra Tunca, Gizem Önder ve Beyda Çam katılım sağladı.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş